Ajutorul de încălzire: Ce trebuie să faci ca să primeşti subvenție de la stat pentru facturi mai mici la iarnă
Ajutorul de încălzire: Ce trebuie să faci ca să primeşti subvenție de la stat pentru facturi mai mici la iarnă
Începând de luni, 1 noiembrie, măsurile luate de stat pentru ca românii să plătească facturi mai mici la electricitate şi gaze în iarna aceasta au intrat în vigoare.
Ajutor de la stat pentru facturi mai mici în această iarnă. Începând de la 1 noiembrie, românii vor beneficia de o serie de măsuri luate de autorităţi pentru ca facturile să fie mai mici în iarna aceasta. Printre măsurile care au intrat în vigoare luni se numără compensarea facturilor la energie şi gaze, legea consumatorului vulnerabil şi plafonarea preţurilor.
Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a explicat că pentru a beneficia de ajutorul de încălzire trebuie pregătit un dosar stufos, fiind necesară completarea unui formular de 14 pagini.
„Da, e procedură foarte birocratică şi foarte grea pentru oamenii care au nevoie de acest ajutor şi care trebuie să completeze atât de multe chestionare. Vom vedea câţi dintre ei vor reuşi să le completeze. Ar fi fost o variantă în care nu e atât de multă birocraţie. Nu ştiu de ce au introdus atât de multe lucruri, dacă chiar toate sunt necesare, dar mi se par greu de completat aceste chestionare, dar asta cred că e ultima problemă.
Varianta bună de ajutorare a oamenilor ar trebui să îi ajute prin acordarea unor bonuri, pe care ar trebui să le folosească şi pentru achiziţia de energie electrică, de gaz natural şi dacă vor să îşi schimbe electrocasnicele. Ar trebui făcut altfel din punctul meu de vedere. Eu aş fi dat nişte bonuri valorice dacă aş fi decis, care să funcţioneze cum sunt bonurile de masă”, a spus Răzvan Nicolescu, potrivit Antena 3.
Cei care îşi încălzesc locuinţele folosind energie electrică vor primi de la stat 500 de lei, cei care folosesc gaze 250 de lei, iar cei care folosesc lemne vor primi 320 de lei.
Pentru a beneficia de aceste ajutoare trebuie să vă încadraţi într-o limită de venit de 1.386 de lei de persoană în cazul familiilor şi 2.053 de lei în cazul persoanelor singure. Doar cei cu venituri de sub 200 de lei primesc aceste ajutoare integral.
Tot de la 1 noiembrie a intrat în vigoare şi legea privind compensarea facturilor. Aceasta prevede că românii vor plăti mai puţin la energie electrică şi gaze naturale fără să fie nevoie să depună vreun dosar. Aceştia trebuie doar să se încadreze într-un consum mediu lunar şi statul va plăti o parte din facturi.
La energia electrică compensaţia este de 29 de bani pe kwh, iar la gazele naturale statul deconteaza 33% din preţul gazelor.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Călin Georgescu, fost candidat la președenția României susține că se așteaptă să fie arestat: „Acum se caută fabricarea de probe, de dovezi false”
VIDEO | Călin Georgescu, fost candidat la președenția României susține că se așteaptă să fie arestat: „Acum se caută fabricarea de probe, de dovezi false” Călin Georgescu, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2024, susține într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook că se așteaptă să fie arestat. Călin Georgescu: „Dragii mei, bine v-am regasit! […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae
-
Curier Județeanacum 5 zile
Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României