Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ajutor pentru încălzire 2021: A fost prelungit termenul până la care se pot depune cereri pentru subvenţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ajutor pentru încălzire 2021: A fost prelungit termenul până la care se pot depune cereri pentru subvenţii

Termenul până la care românii cu venituri mici pot depune cereri la primării pentru obţinerea ajutorului de încălzire a fost prelungit. Astfel, consumatorii vulnerabili care vor să beneficieze de ajutor de încălzire în acest an pot depune cererea şi documentele necesare până la data de 20 noiembrie, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan pentru Economedia.

Legea consumatorului vulnerabil prevede un termen general – data de 15 octombrie – pentru depunerea cererii, însă în acest an va exista o excepţie, termenul fiind data de 20 noiembrie, datorită faptului că legea abia a intrat în vigoare şi că ajutorul se va acorda începând cu luna noiembrie.

„Termenul de 15 octombrie este cel general valabil şi se va aplica pentru anii următori. Anul acesta, având în vedere devansarea termenului de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, se aplică prevederea de la art. 17 din lege, care dă posibilitatea depunerii cererii până pe 20 noiembrie 2021, pentru ca toate persoanele îndreptăţite să poată beneficia din luna noiembrie de sprijin”, a declarat Raluca Turcan pentru Economedia.

Legea consumatorului vulnerabil a fost în sfârşit adoptată în acest an şi se va aplica de la 1 noiembrie.

Pentru a primi ajutoare de încălzire, consumatorii trebuie să completeze un formular de 14 pagini, cu date despre ocupanţii unei locuinţe, sursele de venit, dar şi bunurile pe care le deţin în locuinţă.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea