Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutor financiar pentru români, pentru montarea repartitoarelor de căldură: Ce sumă de bani vor primi și care este data limită pentru instalare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor financiar pentru români, pentru montarea repartitoarelor de căldură: Ce sumă de bani vor primi și care este data limită pentru instalare

Camera Deputaților a adoptat un proiect legislativ prin care se acordă ajutor financiar pentru românii cu venituri mici, facilitând achiziționarea și montarea repartitoarelor de căldură. Termenul limită pentru instalare amânat până la 31 decembrie 2024.

Un proiect legislativ a fost adoptat de către Camera Deputaților, prin care va fi acordat un ajutor financiar românilor cu venituri mici, facilitând achiziționarea și montarea repartitoarelor de căldură. Termenul limită pentru instalare a fost amânat până la data de 31 decembrie 2024.

Autoritățile din România au adoptat marți, 20 decembrie 2023, un proiect legislativ care aduce modificări semnificative în ceea ce privește obligativitatea instalării repartitoarelor de căldură în locuințele conectate la sistemele centralizate de încălzire.

Proiectul, adoptat în calitate de for decizional de către Camera Deputaților, prevede amânarea termenului limită pentru montarea acestor dispozitive până la 31 decembrie 2024. Mai mult, se oferă un sprijin financiar pentru românii cu venituri mici, pentru a facilita procesul de achiziție și instalare a repartitoarelor.

Deși o lege din anii precedenți impunea proprietarilor de apartamente conectate la sistemele centralizate de încălzire să instaleze repartitoare de căldură sub amenzi de până la 1.000 de lei, această obligativitate a fost amânată și se preconizează că va intra în vigoare la finalul anului 2024.

Citește și: Termenul pentru montarea repartitoarelor de căldură s-a prelungit cu un an! SANCȚIUNI pentru românii care nu respectă limita de timp

În acest context, autoritățile au decis să acorde un sprijin financiar persoanelor și familiilor cu venituri reduse pentru montarea acestor dispozitive. Termenul limită pentru implementarea acestei legi a fost amânat pentru a oferi românilor „timpul necesar pentru adaptarea la noile cerințe europene privind eficiența energetică”, conform declarațiilor ministrului energiei, Sebastian Burduja.

Conform noilor modificări legislative, sprijinul financiar va fi acordat persoanelor cu venituri mici. Cei cu un venit de până la 2.000 de lei pe membru de familie vor putea beneficia de acest ajutor. Se includ în această categorie persoanele în vârstă de peste 60 de ani, precum și cei cu probleme de sănătate sau dizabilități, aflați în situații de risc de sărăcie.

Suma acordată este de 750 de lei pe locuință/gospodărie vulnerabilă și se va acorda doar după montarea repartitoarelor de către societăți prestatoare de servicii energetice agreate. Această măsură este menită să susțină cetățenii în procesul de modernizare energetică și să prevină penalizarea acestora.

Termenul limită pentru utilizarea sprijinului financiar este 31 decembrie 2024, iar acesta va fi acordat pe baza procesului verbal de montare și a facturii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum se fentează legea anti-păcănele: Metoda prin care cazinourile pot rămâne în orașele care au sub 15.000 locuitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum se fentează legea anti-păcănele: Metoda prin care cazinourile pot rămâne în orașele care au sub 15.000 locuitori Legea care interzice aparatele cunoscute drept păcănele în localitățile care au mai puțin de 15.000 de locuitori ar urma să intre în vigoare pe 28 aprilie. Însă, primăriile din sate si comune au început să emită adeverințe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea