Rămâi conectat

Actualitate

Ajutoare pentru salariaţii de la fermele de porci care au fost concediați. Proprietarii porcilor ucişi vor fi despăgubiţi la o greutate estimată a animalelor

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunțat sâmbătă că Guvernul va adopta un set de măsuri compensatorii pentru angajaţii din combinatele de creştere a porcilor care şi-au pierdut locurile de muncă ca urmare a sacrificării animalelor din cauza pestei porcine africane.

Potrivit acestuia, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Muncii, Olguţa Vasilescu, trebuie să pregătească, până săptămâna viitoare, pachetul de măsuri care trebuie adoptat pentru sprijinirea salariaţilor concediaţi.

„Domnul ministrul Teodorovici şi doamna Olguţa Vasilescu au primit de la doamna prim-ministru Viorica Dăncilă temă ca până la începutul săptămânii viitoare să găsească un pachet de măsuri asiguratorii pentru angajaţii care acum au rămas fără locuri de muncă din complexele de porci la care au fost sacrificate aceste animale. Au rămas pe drumuri şi nu pot fi lăsaţi aşa şi rapid vor găsi un pachet de măsuri asiguratorii şi va fi comunicat ulterior”, a afirmat Dragnea.

Totodată, liderul PSD spune că proprietarii porcilor ucişi vor fi despăgubiţi la o greutate estimată a animalelor, nu la greutatea din ziua sacrificării.

„I-am solicitat domnului ministru Daea şi domnului ministru Teodorovici şi, de asemenea, doamnei ministru să gestioneze această solicitare ca despăgubirile pentru gospodăriile de la care au fost sacrificaţi porci sau de la care, din păcate, s-ar putea să fie nevoie să sacrificaţi porci în continuare să nu se acorde la greutatea animalului care este în momentul respectiv, pentru că o familie creşte un porc sau doi şi avea de gând să îi crească până la Crăciun şi trebuie să stabilească până luni cei doi miniştri care este greutatea estimată la care de regulă ajunge până la Crăciun şi la acea greutate să fie acordate despăgubirile şi procedurile să fie acordate rapid. Banii sunt pregătiţi. Imediat după rectificare vor începe aceste proceduri şi în maxim o săptămână va începe alocarea de bani”, a precizat Dragnea.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea