Ajutoare de urgenţă acordate de Consiliul Local Cugir pentru intervenţii medicale

Consiliul Local Cugir va lua în discuţie într-o apropiată reuniune acordarea de urgenţă a unor ajutoare pentru două familii ale căror copii au nevoie de intervenţii medicale în clinici de specialitate din ţară şi străinătate.
Primul caz face referire la o fetiţă de 5 ani care necesită intervenţie chirurgicală – malformaţie congenitală la coloana vertebrală, într-o clinică din Ungaria, iar cheltuielile pentru operaţie se ridică la 1.000 euro.
Cea de-a doua situaţie se adresează unei familii care are un fiu de 15 ani ce prezintă handicap grav cu asistent personal şi care va trebui să fie internat într-o clinică de chirurgie din Bucureşti. Cheltuielile pentru operaţie costă în acest caz 10 milioane (lei vechi). În urma anchetelor sociale efectuate de lucrători ai Serviciului Public de Asistenţă Socială Cugir s-a dovedit că în ambele situaţii familiile copiilor se confruntă cu dificultăţi financiare. Veniturile lunare atât în primul cât şi în cel de-al doilea caz depăşesc cu puţin suma de 500 lei/membru de familie. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419