Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

AJPIS Alba: În anul 2012, 626 de dosare cu suspiciune de fraudă privind ajutoare încasate de asistații social

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Activitatea de control a Agenției Județene de Inspecție Socială (AJPIS) Alba în anul 2012 a avut ca rezultat depistarea a sute de nereguli privind acordarea ajutoarelor de stat către asistații social. Potrivit bilanțului întocmit este vorba de peste 600 de dosare cu suspiciune de fraudă iar în alte aproape 1.300 de cazuri au fost constatate nereguli sau erori de ordin administrativ.

În toate cazurile, printre cele mai întâlnite tipuri de erori au fost deţinerea unor bunuri care conduc la excluderea acordării dreptului la ajutorul social sau neefectuarea anchetelor sociale la termenele stabilite de lege.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, în urma verificării modului de stabilire, acordare şi plată a venitului minim garantat au fost identificate 134 dosare cu nereguli și 125 dosare cu suspiciune de fraudă. Au fost emise 101 dispoziţii de încetare a dosarelor beneficiarilor de ajutor social și 10 dispoziții de suspendare a dosarelor. De asemenea, au fost emise 101 dispoziţii de recuperare a sumelor încasate necuvenit.

În cazul acordării alocației pentru susținere a familiei s-a constatat existența unui număr total de 145 de dosare cu nereguli și a unui număr de 120 de dosare cu suspiciune de fraudă. Au fost emise 120 dispoziţii de încetare a dosarelor beneficiarilor de ajutor social și tot atâtea dispoziţii de recuperare a sumelor încasate necuvenit.

Controalele privind plata ajutorului de încălzire au relevat cele mai multe erori, fiind depistate 381 de dosare cu suspiciune de fraudă fiind vorba despre deţinerea unor bunuri care conduc la excluderea acordării dreptului la încălzirea locuinţei. Pentru toate cazurile au fost emise dispoziţii de recuperarea sumelor încasate necuvenit.

Totodată, la nivelul AJPIS Alba au fost identificate în total 612 dosare cu nereguli de natură administrativă privind acordarea indemnizației pentru creșterea copilului însă potrivit reprezentanților instituției, în aceste cazuri nu au fost identificate suspiciuni de frauda şi de corupţie.

De asemenea, în cadrul programului de beneficii acordate persoanelor cu nevoi speciale au fost depistate doar două dosare cu nereguli care au fost corectate prin îndreptarea erorii apărute la introducerea datelor în program (în primul caz) și recuperarea banilor încasați necuvenit de beneficiarul unui ajutor de deces.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea