Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

AJF Alba: 20 decembrie, ultimul termen pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale în acest an

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

finante04Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba informează contribuabilii că 20 decembrie este ultima zi în acest an pentru îndeplinirea în termen a obligaţiilor fiscale.

Potrivit unui comunicat remis presei de AJF Alba, „ținând cont de perioada sfârşitului de an, in care sunt prevăzute prin legislaţia muncii un număr mai mare de zile nelucrătoare decât în alte perioade, prin O.U.G. nr. 84 / 2012 s-a modificat şi completat O.G. nr. 92/2003 republicata, privind Codul de procedura fiscală, prin introducerea art. 111^1 care reglementează prevederi speciale privind scadenţa şi declararea creanţelor fiscale.

Astfel, prin derogare de la scadenta si termenul de declarare de 25 a lunii următoare, “creanţele fiscale pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadenţa şi termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie sunt scadente şi se declară până la data de 21 decembrie. În situaţia în care data de 21 decembrie este zi nelucrătoare, creanţele fiscale sunt scadente şi se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie.”

In anul 2013, ziua de 21 decembrie fiind nelucrătoare (sâmbătă), scadenţa obligaţiilor fiscale care era in mod obişnuit data de 25, se împlineşte in data de 20 decembrie 2013 (vineri).

Neîndeplinirea în termen a obligaţiilor declarative de către contribuabili, persoane fizice sau juridice,  constituie contravenţie si se sancţionează potrivit art. 219-223 din Codul de procedura fiscala, după caz, iar neplata in termen a obligaţiilor fiscale atrage perceperea de dobânzi de 0,04% pe zi de întârziere si de penalităţi de 0,02% pe zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă (in speţă, 21 decembrie 2013) şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos, după ce promisiunile privind sediul operatorului și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea