Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, baraj pentru salvare cu Gloria Buzău! Retrogradare pentru D. Moldovan (Chindia) și Carnat (CS Mioveni)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi jucători din Alba au cunoscut gustul amar al retrogradării după ultima rundă din play-out: portarul albaiulian Dinu Moldovan (Chindia Târgoviște) și atacantul Nicolae Carnaț (originar din Mihaț, cu CS Mioveni).

Un alt aiudean, Raul Șteau va juca cu UTA Arad barajul de menținere în primul eșalon, adversar fiind Gloria Buzău, primul meci în deplasare. În cealaltă confruntare se duelează FC Argeș și Dinamo (în 28 mai și 3 iunie), primul joc în capitală. Andrei Cordea, a ratat iar titlul cu FCSB, Farul Constanța fiind campioană după meciul de poveste de pe Litoral.

*Cordea, doar vicecampion…

În play-out, aiudeanul Andrei Codrea a intrat la pauza întâlnirii de la Ovidiu (al 10-lea meci consecutiv în care nu a evoluat mai mult de o repriză), la finele căreia “Regele” Hagi și-a adjudecat trofeul. Fotbalistul din Alba (36 de partide, 7 goluri și 3 pase decisive) a asistat la “remontada” puștilor constănțeni (care au întors de la 0-2).

Nicolae Carnat (26 de prezențe și o singură reușită), care din vară va trece la noua campioană, nu a fost în lotul “lanternei roșii” CS Mioveni (9 eșecuri consecutive) în eșecul de la Botoșani (1-5). Dezamăgire maximă pentru Chindia Târgoviște la inaugurarea Arenei “Eugen Popescu”, doar 2-2 cu FC Voluntari (12 partide imbatabile), meci care a coincis cu retrogradarea dâmbovițenilor. Portarul albaiulian Dinu Moldovan a fost titular al doilea joc succesiv și a acumulat 8 partide în actualul campionat. Aiudeanul Raul Șteau a evoluat 35 de minute pentru “Bătrâna Doamnă” în remiza internă cu FCU Craiova (baraj cu FC Voluntari pentru Conference League), după două partide ca titular (21 de apariții). A ajuns la baraj FC Argeș, după 3-0 în “Trivale” cu Petrolul Ploiești. Ex-uniristul Gheorghe Grozav (golgheterul nou-promovatei cu 10 reușite în 38 de apariții și cel mai bun marcator dintre fotbaliștii din județ) a fost înlocuit în minutul 88, după 5 jocuri integralist pentru Petrolul Ploiești.

*Bic, gol pentru “U”!

“U” Cluj a încheiat sezonul cu o victorie la Sibiu (2-1 cu Hermannstadt), pe arena unde miercuri dispută finala Cupei României, cu Sepsi Sf. Gheorghe. Albaiulianul Florin Ilie (24 de jocuri) a rămas rezervă la “șepcile roșii”, iar Răzvan Trif, jucătorul de bandă stânga din Jidvei, nu a fost convocat și rămâne fără minute la “U” (14 partide la CS Mioveni, anul trecut). Abrudeanul Ovidiu Bic (33 de prezențe, două reușite și două assist-uri) a marcat al doilea gol al “șepcilor roșii” (din degajarea portarului Gorcea) și-a fost înlocuit în minutul 62 (după 8 partide consecutivă ca integralist).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea