Rămâi conectat

Ştirea zilei

AIUD şi BLAJ: Din 56 de consumatori, 42 s-au îmbolnăvit de trichineloză. În Alba există suspiciunea unui alt focar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul săptămânii trecute 42 de persoane din judeţul Alba s-au îmbolnăvit de trichineloză. În zona oraşului Blaj au fost depistaţi 25 de consumatori de carne de porc infestată. În urma examinărilor serologice s-a constatat că 21 dintre ei s-au îmbolnăvit de trichineloză. În zona oraşului Aiud, au fost 31 de consumatori din care 21 au fost cu probe serologice pozitive. La Spitalul Municipal Blaj mai sunt internaţi 5 pacienţi, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, secţia boli infecţioase mai sunt internaţi 2 pacienţi. Conform directorului DSP Alba Horea Timiş în judeţul Alba există suspiciunea unui alt focar. Ancheta a început astăzi, dar mâine vom şti daca este sau nu, o alarmă falsă.

Majoritatea bolnavilor au prezentat la internare dureri musculare, greţuri, cefalee, doar un pacient a prezentat edeme palpebrale şi unul manifestări neurologice, care s-au remis pe parcursul internării. Nu s-au constatat complicaţii cardiace.

Cetăţenii trebuie să ştie circuitul trichinellei în natură. Consumatorii trebuie să cumpere carne din surse verificate. Dacă omul care taie porcul prelevează din anumite zone care nu sunt bune, poate ca examenul trichinelogic să nu identifice prezenţa trichinellei. Este important ca porcul să trăiască în locuri igienice. Şobolanul transmite boala la porc, şi porcul la om. Recomand ca oamenii să cumpere carne din locuri autorizate”, a spus directorul DSP Alba, Horea Timiş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea