Rămâi conectat

Actualitate

Agenda primei zile a vizitei premierului în SUA: mai multe întâlniri și semnarea unui acord de împrumut

CRIȘAN Alin

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Viorica Dăncilă efectuează o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22-29 septembrie. Astăzi începe oficial vizita de lucru a premierului României. 

Agenda primei zile a vizitei cuprinde o serie de întâlniri cu autorităţi locale, cu membri ai conducerii Băncii Mondiale, dar şi participarea la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar” dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Totodată, şefa Guvernului va participa, la sediul ONU, la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului.

Potrivit programului de lucru al premierului, Dăncilă va avea, luni, în cadrul vizitei de lucru în SUA, la ora 11,00 (ora locală), o întrevedere cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU. Ulterior, Dăncilă se va întâlni cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel.

Premierul va avea o întrevedere şi cu conducerea Băncii Mondiale, iar apoi va participa la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar”, dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Documentul va fi semnat, din partea României, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi din partea BM de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria, în regiunea Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale.

Viorica Dăncilă se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului de Administraţie al American Jewish Committee (AJC), David Harris, şi va participa la un prânz de lucru organizat de AJC.

Ulterior, premierul român va fi prezent la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului şi la „Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier, rabinul şef al SUA.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea