Rămâi conectat

Sport

AFC Micești – primită în Liga a IV-a, totul pentru 14 echipe!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu trei zile înaintea startului noului sezon, AFC Micești a fost primită în Liga a IV-a, la cerere! Asta pentru că AJF Alba a dorit să completeze locul rămas liber prin recenta retragere a formației Euro Șpring, produsă în această săptămână, iar în al 4-lea eșalon competițional să fie 14 echipe.

De gruparea miceșteană se ocupă Ioan Herepean, antrenori fiind Gheorghe Aldea și Alexandru Kalanyos, ultimul asigurând și juniorii A1, condiție obligatorie de participare.

AFC Micești va prelua în acest sezon programul competițional al grupării din Șpring (și aceasta primită, la cerere, vara trecută), iar în runda inaugurală ar trebui să joace la Daia Română, însă adversarii au solicitat să se inverseze ordinea meciurilor, iar turul să se dispute duminică, 26 august, în „Groapă”!  Oarecum forțată, această mutare duce la reglarea programului competițional, însă, în asamblu vorbind, scoate la iveală transformarea suferită în intersezon de Liga a 4-a, una majoră, câtă vreme se punea problema unui campionat cu 16 echipe, iar în cele din urmă s-a ajuns la 14, după multe schimbări de situație!

*Liga a V-a, cu 5 reprezentante în eșalonul superior!

Este o decizie pe ultima sută de metri a Asociației Județene de Fotbal ce a întâmpinat mari dificultăți în această vară în privința Ligii a IV-a, cu numeroase retrageri și echipe primite la cerere! Din acest motiv, al frământării din fotbalul amator, doar pe hârtie s-au respectat termenele de înscriere în Liga a IV-a (data limită 3 august, țintarul stabilit în 9 august), eșalon care, în acest moment pare, și cu 14 echipe, supradimensionat, ținând cont de realitățile fotbalistice.

Asta în condițiile în care, din cele 14 competitoare prezente la startul stagiunii, șase au ajuns pe a 4-a scenă la cerere! În ordine: Metalu Aiud și CS Zlatna – vara anului 2017, model urmat acum de Navobi Cricău, Viitorul Vama Seacă, Dacia Mihalț (și ea prinsă în ultimele clipe în țintar, după ce a abandonat Transalpina Șugag) și … AFC Micești (locul trei în Seria 1 în campionatul trecut)! Asta în condițiile în care în ultimele sezoane nu a mai retrogradat nimeni din Liga a 4-a.

Comparativ cu sezonul anterior, CS Ocna Mureș a promovat în Liga a 3-a, Industria Galda de Jos 2 – nu s-a înscris deși a promovat din Liga a V-a, iar Cuprirom Abrud, Fortuna Lunca Mureșului, Transalpina Șugag și Euro Șpring (reprimită la cerere în vara anului anterior) s-au retras. Nou venitele sunt Nicolae Linca Cergău (nou-promovată), Navobi Cricău, Dacia Mihalț, Viitorul Vama Seacă și AFC Micești (la cerere).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea