Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut cu 9,5%; serviciile de piață prestate populației, în urcare cu 5,2%, la 7 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primele șapte luni ale anului 2018, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, comparativ cu perioada similară din 2017, cu 9,5% ca serie brută, tot pe creștere fiind și volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației care a avansat, ca serie brută, cu 5,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică.

În primele șapte luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, s-a majorat datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+26,5%), comerțul cu autovehicule (+18,3%) și la activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+3,3%). Scăderi au înregistrat activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (-10,4%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, afacerile au crescut cu 10,6%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare, provenită de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+6,5%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+5,1%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+4,5%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+4,1%) și de la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+1,5%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017 a înregistrat o creștere cu 12,7% datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+46,4%), comerțul cu autovehicule (+24,1%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+6,0%). Scăderi au înregistrat activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-14,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iulie 2018, a înregistrat o creștere cu 10,1% față de luna iulie 2017.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în iulie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu iulie 2017, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+15,3%), activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+9,1%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+8,5%) și de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+3%). Scăderi au înregistrat activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-9,2%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată, în iulie 2018 a crescut cu 4,6% comparativ cu iulie 2017.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în iulie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o depreciere cu 1,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-5,6%) și la activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (-0,4%). Creșteri au înregistrat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+9,4%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+7,5%).

Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor a scăzut cu 3,6%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în iulie 2018, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri s-a majorat cu 15,3% datorată creșterilor înregistrate la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+18,1%), activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+16,1%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+9,4%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+8,9%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+2,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației, serie ajustată a înregistrat o creștere cu 6,1%.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea