Ziarul Unirea

Aer de calitate în judeţ

La nivelul judeţului sunt amplasate 3 staţii de monitorizare a calităţii aerului, la Alba Iulia, Sebeş şi Zlatna. Toate măsoară în timp real poluanţii: oxizi de azot şi bioxid de azot, bioxid de sulf, monoxid de carbon, ozon, pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM 10), compuşi organici volatili şi parametrii meteo. Aşa cum a precizat ing. Vasile Todea, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, în cazul PM10 se măsoară conţinutul în metale: plumb, cadmiu, nichel şi arsen. În vederea informării publicului în privinţa calităţii aerului, la Alba Iulia şi Sebeş sunt montate panouri externe care afişează din oră în oră indicii generali de calitate a aerului la fiecare staţie, pe baza măsurătorilor. În anul care a trecut, cele 3 staţii din judeţ au generat 137.914 măsurători validate, iar capacitatea acestora de funcţionare a fost de 91 la sută. La nivel naţional, cele 142 de staţii din reţea au funcţionat anul trecut la o capacitate medie de 67 la sută, din acest punct de vedere APM Alba situându-se pe primul loc pe ţară. Potrivit datelor comunicate de Vasile Todea, în 2010 calitatea aerului în judeţul nostru a fost foarte bună, ceea ce înseamnă că nu au fost depăşite limitele stabilite prin normativele de calitate. De asemenea, pe parcursul anului trecut, s-a continuat monitorizarea formaldehidei în Cartierul M. Kogălniceanu din Sebeş şi nu s-au înregistrat depăşiri ale limitelor admise. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

rosca 12 februarie 2011 at 17:47

Degeaba montati monitoare care nu sunt capabile sa monitorizeze substantele cancerigene care macina Sebesul, fara ca locuiotrii lui sa’si dea seama !!!!
Cind au avut ocazia sebesenii sa scape de farica care ii omoara, au stat ca timpitii in casele lor si acum pot muri linistiti de cancer.
SA TRAITI BINE IMPREUNA CU CEI CARE V’AU MINTIT PENTRU O PUNGA DE ARGINTI CA IUDA, CA LA SEBES NU SE FABRICA CANCER !!!!!!!!!!

Comentariile sunt oprite