Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Adrian Teban: Interesul pentru Cugir al candidaţilor PDL=ARD este tardiv şi necredibil

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această perioadă în care Cugirul este atât de “curtat” de către candidaţii PDL=ARD, mă întreb, aşa cum fac toţi cetăţenii care trebuie să îşi dea votul, ce au făcut pentru Cugir şi cugireni domnii Ioan Fulea şi Ştefan Bardan?
De la început subliniez că nu doresc să intru în polemici sterile şi consider că, mai mult ca oricând, cetăţenii au nevoie de soluţii, nu de dispute politice. Totuşi, mă simt responsabil faţă de cugirenii pe care-i reprezint ca primar să le reamintesc celor care au uitat faptul că localitatea noastră a fost nu doar ignorată, ci chiar defavorizată în lungii ani ai guvernării PDL. De nenumărate ori am semnalat public că oraşul nostru nu a primit nici un ban de la bugetul judeţean pentru dezvoltare locală, deşi avea acest drept; în schimb, localităţile conduse de primari PDL au fost susţinute financiar în mod constant. Tot public am atras atenţia asupra încercărilor noastre eşuate de a atrage fonduri europene pe baza unor proiecte declarate viabile, care, din nefericire, au ajuns în sertarele unor miniştri PDL-işti. Nu o dată, am fost nevoiţi să adresăm insti­tuţiilor ju­deţene solicitări directe şi publice pentru suplimentarea unor fonduri astfel încât profesorii, persoanele cu handicap şi îngrijitorii acestora să-şi poată primi drepturile băneşti.
În toţi aceşti ani de guvernare portocalie, când am fi avut nevoie de un sprijin cât de mic din partea celor aflaţi la putere, nu i-am văzut nici la propriu, nici la figurat pe domnii Ioan Fulea şi Ştefan Bardan. Nici nu am auzit de vreun demers al lor în Consiliul judeţean sau în parlament prin care să fi susţinut localitatea noastră. Ceea ce însă am văzut şi am simţit cu toţii a fost o marginalizare economică şi o sărăcire intenţionată a bugetului local, dirijate de liderii PDL, care au vrut în felul acesta să pedepsească Cugirul şi cugirenii pentru că au ales un primar de o altă coloratură politică.
Actuala hiperactivitate şi “interesul” pentru Cugir manifestat de cei doi candidaţi ai ARD=PDL în această campanie electorală sunt tardive şi necredibile. Aprecierea însă aparţine locuitorilor din Cugir.
În ceea ce mă priveşte, voi fi întotdeauna alături de cei care au demonstrat că le pasă de oraşul nostru şi de viaţa locuitorilor de aici. Din acest motiv, susţin candidaturile la Senat şi Camera Deputaţilor ale lui Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru, cugireni care nu şi-au uitat niciodată originile şi care au sprijinit întotdeuna proiectele de dezvoltare ale Cugirului. Am convingerea că împreună reprezintă echipa de care, atât oraşul nostru, cât şi celelalte localităţi din colegiu au nevoie în parlament.
Candidaţii USL la Senat şi la Camera Deputaţilor au experienţa politică nece­sară, puterea şi capacitarea de a-şi duce la îndeplinire obiectivele pe care şi le-au asumat. Am convingerea că cetăţenii se vor prezenta la vot în 9 decembrie, pentru a face cea mai bună alegere: Teodor Atanasiu pentru Senat şi Dan-Coriolan Simedru pentru Camera Deputaţilor!
Nu în ultimul rând, vreau să precizez că indiferent de opţiunea mea politică, ca primar, am asigurat şi voi asigura şi în continuare posibilitatea tuturor cadidaţilor de a-şi afişa materialele electorale, indiferent de partidul din care fac parte, aspect care se vede cu ochiul liber. Este o responsabilitate pe care o am şi, totodată, un semn de respect faţă de electoratul fiecărei formaţiuni politice.
Adrian TEBAN,
Primarul Oraşului Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea