Rămâi conectat

Actualitate

Adrian Pintea, directorul APIA: Fermierii pot depune cererile e plată aferente anului 2018 și în zilele de 30 aprilie și 1 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Adrian Pintea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a anunțat că sediile APIA vor fi deschise și în zilele de 30 aprilie și 1 mai, pentru fermierii care doresc să meargă și să depună cererile unice de plată aferente anului 2018.

Centrele APIA au fost la dispoziția producătorilor agricoli și în zilele de weekend iar agricultorii s-au prezentat în număr destul de mare pentru depunerea cererilor: ”În zilele de 28 – 29.04.2018 s-au depus 3.078 de cereri pentru 76.075 de hectare. Până în prezent avem un total de cereri depuse de 633.230 de fermieri din 715.706 câți au fost programați. Ca și suprafață ne situăm la 3.552.824 de hectare, a explicta șeful APIA pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro.

Mai mult, potrivit celor mai noi date comunicate de șeful APIA, fermierii s-au prezentat astăzi, 30 aprilie, la sediile agenției de plăți încă de la primele ore ale dimineții. ”Din cel mai proaspăt raport pe care l-am primit, avem la 0ra 9.00 deja 1.259 de cereri din 8.580 de fermieri programați, deci un procent de 14,66 la sută în prima oră, a mai spus Pintea.

Adrian Pintea a avut și un mesal important pentru fermieri: ”Așteptăm fermierii la centrele locale și centrele județene ale APIA pentru a-și depune cererile unice de plată aferente anului 2018 și în zilele de 30 aprilie și 1 mai când funcționarii sunt la datorie. Și bineînțeles îi rugăm să se prezinte și după această dată”, a mai spus directorul general al APIA.

Reamintim că pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele județene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.

În Campania 2017 APIA a tras linie la depunerea cererilor cu 884.397 de fermieri care au depus cereri pentru 9.541.389,45 hectare.

Data-limită pentru depunerea cererii unice este 15 mai!

Atenție! Fermierii mai au două termene-limită de care trebuie să țină cont în aceste zile:

30 aprilie – data limită pentru depunerea cererii la motorină.

2 mai – data limită pentru ajutorul de stat pentru crescătorii de animale.

Sursa: agrointel.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea