Rămâi conectat

Curier Județean

ADR Centru a trimis către Comisia Europeană prima variantă a POR Centru 2021-2027: Suma estimată a fi atrasă depășește 1,18 miliarde euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Regiunea Centru va avea – în perioada de programare 2021-2027 – propriul Program Operațional Regional (POR 2021-2027), cu priorități și alocări adaptate nevoilor regionale, având că punct de pornire necesitățile regiunii de dezvoltare pe diversele domenii de intervenție pentru mediul public și cel de afaceri, pentru inovare-cercetare, dezvoltare urbana, protecția mediului, sectorul educației sau promovarea patrimoniului cultural și a turismului.

La începutul lunii octombrie, Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru a transmis Comisiei Europene, pentru analiza și negociere, Structura viitorului POR 2021-2027. Este prima varianta de lucru al programului operațional elaborat la nivelul Regiunii, document strategic de programare care stabilește principalele domenii de finanțare pentru perioada 2021-2027, corelate cu prevederile Cadrului Strategic Comun European și Regulamentele europene. Acest document vă suferi modificări în urma procesului de consultare cu CE și factorii interesați. Este supus consultării pe site-ul ADR Centru la adresa http://regio-adrcentru.ro/structura-por-2021-2027/.

”Viziunea noastră, care sta la baza procesului de dezvoltare regionala pe care îl coordonam, este că Regiunea Centru să devina o regiune curata, atractiva pentru locuitorii sai și pentru turism, cu o economie competitiva bazata pe cunoaștere și inovare, în care grija pentru exploatarea și utilizarea durabila a resurselor să se afle în atenția fiecărui cetățean. Practic, lucram din plin pentru definirea noii Strategii de Dezvoltare a Regiunii Centru, ce reunește șase domenii strategice de dezvoltare, fiecare dintre acestea grupând priorități și masuri specifice. Vorbim de dezvoltare teritoriala și dezvoltare urbana durabila, ne concentram pe îmbunătățirea competitivității economice, a cercetării-dezvoltării și inovării și încercam să valorizam și să dezvoltam resursele umane de care dispunem, să asiguram o reala incluziune sociala, precum și un grad foarte mare de ocupare și de sănătate a populației. Nu în ultimul rand, ținând cont de preocupările continentale, de Pactul Verde European, ne concentram pe mediul construit sustenabil, pe creșterea eficientei energetice și pe atenuarea efectelor schimbărilor climatice, fară a lasă deoparte turismul, patrimoniu cultural, dar și dezvoltarea rurala, agricultura și silvicultura”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Suma totala estimata a fi atrasa în Regiunea Centru prin POR 2021-2027 depășește 1,18 miliarde euro. Autoritățile administrației publice locale, dar și întreprinderile, incubatoarele sau acceleratoarele de afaceri, precum și universitățile, clusterele, organizațiile de cercetare-dezvoltare vor putea accesa finanțări pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a Regiunii Centru, din următoarele domenii (cu suma alocata estimata):

· O regiune competitiva prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice – 229.991.307 milioane euro

· O regiune digitala – 116.381.143 milioane euro

· O regiune cu comunități prietenoase cu mediul – 451.536.000 milioane euro

· O regiune accesibila – 168.031.000 milioane euro

· O regiune educata – 83,690,000 milioane euro

· O regiune atractiva – 81.115.000 milioane euro

· Asistenta tehnica – 50.880.439 milioane euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea