Rămâi conectat

Ştirea zilei

ADR Centru a lansat noi produse de informare pentru Programul REGIO

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a asigura transparenţa cu privire la alocările de fonduri nerambursabile şi prezentarea optimă a oportunităţilor de finanţare, dar şi pentru a sublinia impactul acestor fonduri în Regiunea Centru, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru pune la dispoziţia publicului interesat noi tipuri de informaţii în format electronic. Detalii despre modalitatea de accesare au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul agenției din Alba Iulia.

În primul rând, noul site www.regio-adrcentru.ro, permite vizualizarea listelor de proiecte contractate în cadrul Programului Operaţional Regional, precum şi localizarea spaţială a acestora, printr-o Hartă interactivă. Acest site, cu o formulă mai flexibilă, permite şi conectarea la pagina de Facebook a ADR Centru, creată pentru diseminarea informaţiilor despre Programul REGIO în site-urile de socializare.

Pentru a pune accent pe impactul vizual al proiectelor finalizate, ADR Centru a pregătit un film documentar- artistic, care aduce în atenţia publicului nu numai frumuseţile deosebite ale Regiunii Centru, cât şi rezultatul fondurilor nerambursabile.

Prin activitatea de informare şi promovare pentru Programul Operaţional Regional – REGIO 2007-2013, ADR Centru ţine permanent la curent toţi potenţialii solicitanţi de fonduri nerambursabile, precum şi pe beneficiarii proiectelor finanţate, atât din rândul administraţiei publice locale, cât şi din cel al organizaţiilor neguvernamentale sau al mediului de afaceri, cu oportunităţile de finanţare precum şi cu modalităţile de implementare ale unor proiecte de interes local şi regional.

În acest moment, noul site www.regio-adrcentru.ro se transformă în cel mai util instrument de lucru pentru toţi cei care sunt interesaţi de programele de finanţare europeană, precum şi de modul de utilizare a fondurilor structurale. Acest site oferă informaţii despre Programul REGIO la nivelul Regiunii Centru, despre proiectele contractate, precum şi despre impactul acestora asupra dezvoltării mediului economico-social.

Astfel, printr-o aplicaţie dedicată, bazată pe tehnologia GIS, este posibilă localizarea acestor proiecte şi prezentarea unor informaţii relevante despre fiecare iniţiativă în parte, în secţiunea „Harta proiectelor”. În acest context, cei care doresc pot obţine informaţii legate de instituţia sau organizaţia care a depus şi implementează cererea de finanţare, obiectivele proiectului şi sumele solicitate. Site-ul conţine însă şi cele mai importante informaţii pentru beneficiarii de fonduri, în aşa fel încât implementarea să se facă transparent şi eficient, iar iniţiativa să devină una de succes, pentru bunăstarea cetăţenilor din zona de incidenţă a proiectului.

În plus, începând cu luna aprilie 2013, de pe acest site se poate viziona şi descărca filmul documentar „OBIECTIV REGIO în Regiunea Centru”, a treia producţie a ADR Centru de acest gen. Acest film prezintă, prin imagini şi interviuri relevante, modul cum Programul REGIO este perceput de către publicul larg şi oferă o perspectivă nouă, a unor studenţi care se documentează despre fondurile europene, asupra imaginii ADR Centru şi a rolului pozitiv pe care finanţările nerambursabile îl au asupra dezvoltării economico-sociale.

Activitatea de informare şi promovare pentru Programul Operaţional Regional In Regiunea Centru a debutat încă înainte de lansarea acestui program şi nu a încetat nici un moment. Acum, la nivelul Regiunii Centru avem depuse 1110 proiecte, cu o valoare totala de peste 1,67 miliarde euro, prin care se solicită aproape 1,17 miliarde euro fonduri nerambursabile, de peste 2,5 ori mai mult decât alocarea financiara de care a beneficiat Regiunea. Cele 380 proiecte contractate au o valoare totala de circa 678 milioane euro, la care se adaugă investiţiile conexe. Acest fapt ne permite să apreciem că prin activitatea noastră vom atrage aproape 800 milioane euro pentru dezvoltare socio-economică. De aceea, trebuie să informăm publicul larg despre contractele încheiate, despre obiectivele realizate şi despre rezultatele concrete ale programului, obţinute cu aceşti bani. în acest fel, oferim o imagine clară a sprijinului de care am beneficiat prin fondurile nerambursabile şi putem creiona impactul favorabil pe care banii europeni îl au asupra dezvoltării regiunii. Practic şi aceste produse, pe lângă cele tehnice, cum sunt multe studii şi analize, ne ajută să identificăm celelalte necesităţi de finanţare ale mediului public şi privat, pentru a pregăti eficient următoarea perioadă de programare. între anii 2014-2020, pe baza unui nou Plan de Dezvoltare Regională, a cărui primă formă de lucru este publicată spre consultare publică, ne propunem să atragem noi fonduri europene, în aşa fel încât să contribuim la creşterea bunăstării locuitorilor din această zonă a ţării„, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Orice organizaţie care doreşte să aibă acces la informaţii precum Catalogul Surselor de Finanţare, sau care doreşte să vadă concret cum, unde şi cât de eficient sunt cheltuite fondurile nerambursabile REGIO, este suficient să intre pe site-urile www.adrcentru.ro sau www.regio-adrcentru.ro, dar şi pe pagina de Facebook, pentru cei familiarizaţi cu site-urile de socializare, (link https://www.facebook.com/ADRCentru.ro?ref=hl) şi să vizualizeze toate produsele şi publicaţiile editate de ADR Centru în cadrul Programului Operaţional Regional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea