Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Admitere liceu 2014: Concurență incredibilă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Ultima medie de intrare la fete – 9,77

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Militar Mihai Viteazul01Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cea mai performantă școală militară din România și cel mai bun liceu din județul Alba a înregistrat și în acest an, o concurență foarte mare la admiterea la liceu. Ultima medie de intrare de anul acesta a fost 8,90 la băieți și 9,77 la fete.

Colegiul Militar din Alba Iulia are pentru clasa a IX-a patru clase cu 120 de locuri, dintre care 20 sunt alocate pentru fete. La testul de verificare a cunoştinţelor la limba română şi matematică au reuşit să treacă mai departe 531 de candidaţi (316 băieţi şi 170 de fete).

Ierarhizarea candidaților s-a făcut la începutul lunii iulie, după Evaluarea Națională 2014. Astfel elevii au venit cu media de intrare la liceu (75% Evaluarea Naţională şi 25% media de peste ani), care s-a adunat cu nota obţinută la admiterea la Colegiul Militar şi s-a împărţit la doi. Astfel au fost repartizați candidații.

Din județul Alba au fost admiși 17 băieți și 6 fete, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar din Alba Iulia.

Primul liceu după ultima medie de admitere este Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde ultima medie de admitere a fost 9.26 la Ştiinţele Naturii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea