Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

ADMITERE la școlile MAI 2023: Aproape 3000 de posturi scoase la concurs în APRILIE

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ADMITERE la școlile MAI 2023: Aproape 3000 de posturi scoase la concurs în APRILIE

Guvernul va modifica, în scurt timp, ,,HG nr. 632/2022 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2022-2023”, astfel că, începând cu luna aprilie a.c., va demara o nouă sesiune de admitere în școlile MAI de agenți și subofițeri/maiștri militari.

Vor fi scoase la concurs, în total, tot 2.880 de locuri, ca la ultima sesiune, dintre care:

1.640 la Poliţie;
240 la Poliţie de Frontieră;
700 la Jandarmi;
300 la Pompieri/Protecție civilă.

(1) Probele de concurs pentru admiterea în unitățile de învățământ sunt proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice și sunt evaluate cu note de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor, și de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanței fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.

(2) Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă prevăzută la alin. (1), cuprinde:

a) subiecte din disciplinele: limba română – 40% şi limbă străină – 15%;

b) subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului – 20%;

c) subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic – 15%.

(3) La punctajul obţinut în condiţiile alin. (2) la proba de evaluare a cunoştinţelor se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă prevăzută la alin. (1).

(4) Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la probele prevăzute la alin. (1).

(5) La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

(6) Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se vor publica pe site-ul unității de învăţământ organizatoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE în Alba: Cadavrul unui bărbat descoperit în zona Cunța-Cut, lângă calea ferată

Bogdan Ilea

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: Cadavrul unui bărbat descoperit în zona Cunța-Cut, lângă calea ferată Un bărbat a fost găsit decedat lângă linia de cale ferată în zona dintre Cunța și Cut, în cursul zilei de astăzi, 20 mai. Polițiștii de la Direcția de Poliție Transporturi fac cercetări pentru a stabili evenimentele întâmplate. „Este un cadavru care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea