Rămâi conectat

Cultură Educație

Administraţia investeşte peste 4 milioane de euro în modernizarea zonei de agrement „Schit”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Aici vor fi amenajate 5 bazine de înot cu tobogane şi instalaţii pentru masaj şi relaxare

    Administraţia albaiuliană intenţionează să investească peste 4 milioane de euro în modernizarea zonei de agrement „Schit”. Dacă Primăria va identifica sursele necesare acestei investiţii, locul se va transforma în doi ani, atât cât este prevăzut să dureze proiectul, într-un loc ce nu va mai trezi albaiulienilor amintiri dintr-o epocă demult trecută. Ignorat şi lăsat aproape de izbelişte, Schit-ul, aşa cum este cunoscut printre locuitorii oraşului, singurul loc de agrement accesibil tuturor indiferent de vârstă, va suferi transformări radicale.
l5 bazine de înot cu tobogane şi instalaţii pentru masaj
Potrivit proiectului de hotărâre adoptat recent de consilierii locali, privind documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii amintit se propune, în pricipal, construirea unei piscine publice pe acelaşi amplasament cu bazinul de înot actual cu formă inspirată de natură, amintind de un lac cu o insulă. Aceasta va curpinde un bazin mare de înot, bazin de relaxare echipat cu instalaţii pentru masaj, bazin de agrement cu tobogane de apă şi curent de apă, bazin mic şi bazin de înot pentru copii mici. Modernizarea zonei de agrement s-a studiat în două variante: 1. piscină cu tratament chimic şi 2. piscină naturală. Municipalitatea înclină pentru varianta a doua întrucât piscina naturală nu foloseşte pentru tratarea apei chimicale ci plante înrădăcinate în pietriş pentru a curăţa şi purifica apa. Pentru aceasta va fi amenajată şi o zonă de regenerare care va avea şi rol de grădină de apă unde pot fi admirate diverse plante. „Piscinele naturale au avantajul că sunt foarte atractive din punct de vedere estetic, cu posibilităţi de design foarte variate. Sistemul de filtrare a apei este natural şi devine din an în an tot mai stabil şi necesită foarte puţină întreţinere”, se arată în raportul de specialitate al Primăriei Alba Iulia.
De asemenea, se are în vedere modernizarea platformei pentru plajă pentru care se propune ca material panouri de lemn, platforma urmând să aibă o suprafaţă de 4.979 mp. Vor fi mai multe duşuri amplasate în 6 locuri diferite, se vor construi chioşcuri din lemn dar şi o clădire administrativă cu două corpuri, la al doilea etaj al clădirii urmând să fie construită o terasă belvedere cu bar. Va fi modernizată şi zona dimprejur, prin amenajarea de alei, zone verzi dotate cu mobilier pentru picnic, parcare cu 104 locuri, suporturi pentru biciclete în piaţeta din faţa intrării în ştrand. Se vor face plantaţii în zona ştrandului cu arbori răşinoşi pentru protecţia vizuală şi sonoră. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea