Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Administraţia din Cugir cere Consiliului Local modificarea Regulamentului de vânzare a locuinţelor de tip ANL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANLAleşii Cugirului sunt chemaţi în şedinţa ordinară a Consiliului Local de joi, 21 august, să fie de acord cu completarea art.7 din Anexa la HCL nr.94/2014 privind  Regulamentul de vânzare a locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a locuinţelor proprietate privată a oraşulului Cugir. Aceasta va avea următorul cuprins:

 Vânzarea locuinţelor construite prin A.N.L se poate face:

– cu achitarea integrală a pretului final, la data incheierii contractului de vanzare, din surse proprii ale beneficiarului;

– cu achitarea integrală a pretului final din surse proprii ale beneficiarului si/sau din credite contractate de beneficiar de la institutii financiare autorizate, inclusiv cu garantia statului, cu plata in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara;

– în rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare”.

Articolul 2: Se completează art.8 din Anexa la HCL nr.94/2014 privind  Regulamentul de vânzare a locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a locuinţelor proprietate privată a oraşulului Cugir, prin adăugarea alineatului 2, care va avea următorul cuprins:

” (2)Vânzarea locuinţei A.N.L cu plata în rate va face obiectul Contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate, conform modelului-cadru prevăzut în Anexa nr.5 la prezentul Regulament.”

Articolul 3: Modifică art.10, alineatul 7 din Anexa la HCL nr.94/2014 privind  Regulamentul de vânzare a locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a locuinţelor proprietate privată a oraşulului Cugir, care va avea următorul cuprins :

„(7)Preţul locuinţei se poate achita integral, la data încheierii contractului de vânzare, ori în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară când preţul se achită din surse proprii ale beneficiarului şi/sau din credite contractate de beneficiar de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau în rate lunare cu un avans de minimim 15 % din valoarea de vânzare”.

La întocmirea Referatului de specialitate s-au avut în vedere  prevederile Ordonanţei  Nr. 6 din 23 iulie 2014 pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, ale Ordinului  Nr. 1391 din 30 iulie 2014 pentru stabilirea valorii de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2014, în vederea vânzării locuinţelor pentru tineri, ale HG nr. 644 din 31.07.2014 privind modificarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 152/1998 privind înfiiţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe aprobate prin HG nr.962/2001.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea