Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Avocatul Calman Gabor Zsolt,adjunctul ITM Alba,în arest preventiv pentru 20 de zile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

El îşi va pierde funcţia publică după ce a condus beat şi cu permisul suspendat.Preşedintele UDMR Alba îi ia apărarea: „Avea probleme în familie pe care nu reuşea să le depăşească”

Curtea de Apel Alba Iulia a emis miercuri seară mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile pe numele adjunctului de la ITM Alba, avocatul Calman Gabor Zsolt (31 de ani). Acesta a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă după ce a comis mai multe infracţiuni la legea circulaţiei: în noaptea de 8/9 noiembrie s-a urcat băut la volan deşi avea permisul suspendat pentru aceeaşi infracţiune şi, mai mult, a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, provocând un accident de circulaţie fără victime. Având în vedere antecedentele, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au considerat că avocatul reprezintă un pericol public şi au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă. Nici el şi nici cei şapte avocaţi (între aceştia s-au aflat Doina Scutea, Ioan Bleahu, Alexandra Culcea, Mircea Crişan, Octavian Hârceagă) care i-au pledat cauza în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia nu se aşteptau ca măsura să fie atât de dură. Calman poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Calman Gabor Zsolt va fi suspendat din funcţia de adjunct al ITM Alba
Propus şi susţinut de UDMR Alba pentru funcţia de inspector adjunct al ITM Alba, avocatul aflat doar de câteva luni în echipa de conducere a instituţiei îşi va pierde funcţia publică în urma arestării sale. Şeful ITM Alba, Dorel Fiţ, a spus că îndată ce va primi un act oficial în privinţa arestării lui Calman va sesiza Inspecţia Muncii, singura care are competenţe în astfel de cazuri.

„Legea spune că în cazul în care o persoană cu funcţie de conducere primeşte mandat de arest preventiv se suspendă de drept”, a precizat Fiţ. Preşedintele UDMR Alba, Krisztian Kovats, a spus că nu are de gând să propună o altă persoană pentru funcţia de la ITM până nu se vor pronunţa şi magistraţii de la Înalta Curte asupra recursului. „Nu ne gândim să nominalizăm pe altcineva în locul lui Calman până nu vedem ce spune instanţa. Din punct de vedere profesional nu avem ce să-i reproşăm, nimeni nu s-a plâns până acum de activitatea sa de la ITM Alba”, a spus Kovats.
Preşedintele UDMR Alba Krisztian Kovats a spus că avocatul a trecut în ultima vreme printr-o perioadă dificilă în viaţa personală, aceasta fiind, în opinia sa, şi explicaţia pentru care tânărul avocat a făcut greşeala de a se urca băut la volan. „A avut anumite probleme în familie pe care nu a reuşit să le depăşească. Faptele sale sunt probabil consecinţa unei slăbiciuni omeneşti. Oricum, măsura arestării mi se pare una foarte dură în comparaţie cu alte cazuri mult mai grave petrecute în ultima vreme, iar autorii lor sunt judecaţi în stare de libertate”, a spus liderul UDMR Alba. Tânărul avocat a divorţat recent de soţia sa iar fetiţa cuplului a rămas în îngrijirea mamei, situaţie care se pare că l-a afectat foarte tare pe Calman.

Ioana PITICARIU
Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea