Rămâi conectat

Actualitate

Adio USL! PNL a votat ieșirea de la guvernare. Crin Antonescu a anunţat că va cere demisia lui Victor Ponta

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu puțin timp Delegația Permanentă a PNL a votat ieșirea de la guvernare. Votul a fost unul masiv, doar 3 liberali pronunțându-se împotriva ruperii USL, iar alți patru membri de partid abținându-se de la vot.

Crin Antonescu a anunţat că va cere demisia lui Victor Ponta, în momentul în care PNL va ieşi de la guvernare.

După anunțarea rezultatului votului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: „Personal nu am votat pentru ieșirea de la guvernare, am votat împotrivă. Eu cred că e o decizie grea, complicată, care ar fi trebuit mai bine gândită, cred că este o atitudine ușor pripită, nu vreau să folosesc calificative care să îi deranjeze pe colegii mei.”

Ludovic Orban: „Am decis să îi retragem sprijinul politic lui Victor Ponta. Este un guvern ilegitim.”

La ieșirea  de la Delegatia Permanentă a PNL,  liderul PNL Alba, Florin Roman a declarat: „Am rezolvat!”

Liberalii au adoptat totodată o rezoluţie în patru puncte: liber la alianţe cu celelalte partide, încetarea funcționării USL, retragerea tuturor miniştrilor PNL, retragerea tuturor secretarilor de stat PNL din guvern.

De asemenea, proiectul prevede şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru.

Senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu exclus din partid

Inainte de a fi exclus din partid, senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu le-a propus liberalilor să ramană in USL si eventual sa primească in urma negocierilor cu social-democratii pozitia de premier sau cea de candidat la presedintia Romaniei. Cu 167 de voturi, 19 voturi impotriva si 9 abtineri, liberalii au votat excluderea acestuia din PNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea