Rămâi conectat

Curier Județean

Adio patinoar la Târgul de Crăciun din Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aiudenii vor spune în această iarnă adio distracție și vor pune patinele în cui, aceasta dacă nu migrează în orașele mari din apropiere unde mai pot să facă piruete pe luciul gheții artificiale ale patinoarelor.

patinoar01Potrivit celor declarate de reprezentanții administrației locale aiudene, mult așteptatul patinoar artificial care trebuia instalat și ce trebuia să intre în funcțiune în perioada sărbătorilor de iarnă a devenit amintire, firma ce trebuia să vină cu instalațiile frigorifice menite să înghețe apa renunțând la Aiud.

„Ni s-a spus că datorită temperaturilor mari ale atmosferei instalația nu poate face față pentru a crea gheața artificială așa că am rămas fără patinoar” ne-a spus domnul Mihai Horațiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Municipalitatea din Aiud voia ca după modelul orașelor mari, cu tradiții în amenajarea târgurilor de Crăciun, să aducă mai devreme în prim plan magia Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, a hotărât alocarea de la bugetul local a un ei sume de 45.000 lei destinată închirierii unui patinoar artificial care cu siguranță urma să fie atracția numărul unu atât pentru cei mici dar și pentru părinții sau bunicii mai tineri ai acestora.

Ideea organizării unui Târg de Crăciun la Aiud a fost primită cu entuziasm de marea parte a locuitorilor din municipiu, dat și cu scepticism de către alții.

Ediția din acest an a fost programată a începe de data de 2 decembrie, dar vremea deosebit de călduroasă a „băgat bețe în roate” carului administrației locale, deschiderea oficială fiind amânată câteva zile.

În vederea obținerii unor condiții perfecte pentru amenajarea patinoarului locația acestei a IV-a ediție a târgului a fost schimbată, spre nemulțumirea unor „cârcotași”, din Piața „Consiliul Europei”  în strada ”Iuliu Maniu„ în apropiere de fosta discotecă.

Potrivit administrației locale mutarea s-a făcut deoarece rețeaua electrică din centrul municipiului nu ar fi făcut față solicitărilor instalațiilor frigorifice, care iată că nu mai vin.

Potrivit devizului estimativ pentru ediția din acest an a Târgului de Crăciun administrația locală a prevăzut cheltuirea a 10.000 le pentru amenajarea părculețului din centrul municipiului (lucru care nu se mai face odată ce locația a fost mutată), 12.000 lei pentru cadouri destinate copiilor, promovarea evenimentului și protocol, 2.500 lei pentru consumabilele necesare diverselor ateliere de creație destinate copiilor, iar cea mai mare sumă, 45.000 lei pentru închirierea patinoarului artificial care… nu mai vine. Tot pentru această perioadă au mai fost alocați  2.000 lei pentru desfășurarea evenimentul „Zilele Municipale ale Energiei Inteligente”.

Referindu-se la faptul că mult doritul patinoar nu mai vine în Aiud primarul Municipiului, inginerul Mihai Horațiu Josan ne-a declarat că îi pare rău ca s-a întâmplat așa și că „suma alocată pentru închirierea patinoarului va fi folosită pentru finanțarea unor proiecte socio-culturale”.

Dorel Lazăr


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea