Rămâi conectat

Actualitate

Adio ITP pe nașpa. Stațiile ITP, obligate să aibă un sistem video de înregistrare, începând cu 20 mai 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă până acum, practica de a face ITP la vehicule în stare destul de proastă, contra unei mici „atenții”, era la ordinea zilei, se pare că cei de la RAR doresc să oprească acest fenomen și îi obligă pe toți operatorii stațiilor de ITP autorizate să aibă un sistem video de înregistrare.

Deși inițial se dorea ca această reglementare să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017, abia acum va intra în vigoare, pentru că toate stațiile ITP au avut la dispoziție timp să-și monteze camere video. Registrul Auto Roman îi obligă astfel pe operatorii de stații ca de la 20 mai 2018 să aibă funcțional un sistem video HD format din minimum 2 camere video și un DVR, dispozitiv de înregistrare și stocare.

Filmările tuturor activităților de ITP ar urma să fie înregistrate de camerele video și stocate pentru 6 luni de către operator. La cererea RAR, operatorul trebuie să pună la dispoziție înregistrarea cu efectuarea inspecției tehnice.

Această măsură a fost luată de RAR după ce au fost mai multe cazuri în care vehicule cu ITP valabil au provocat accidente grave, iar expertiza ulterioară a concluzionat că, de fapt, starea tehnică era una extrem de precară. Cu alte cuvinte, multe vehicule circulă pe străzile din România cu ITP valabil, însă în realitate starea tehnică poate duce la accidente mortale. Cele mai grave sunt problemele legate de elementele de frână și direcție.

Conform Avocatnet.ro, sistemul trebuie instalat astfel încât să asigure înregistrarea continuă a activităților desfășurate pe linia de ITP și asigură următoarele funcționalități:

– să permită vizualizarea tuturor înregistrărilor realizate pe un ecran corespunzător şi accesibil inspectorului RAR;
– să permită înregistrarea şi vizualizarea pe fluxul de ITP a vehiculului inspectat, a culorii exacte a acestuia şi a plăcii/plăcilor cu numărul de înmatriculare, indiferent de condiţiile de iluminare existente;

– să permită înregistrarea activităţii de pe linia de ITP pe durata maximă de funcţionare, respectiv de luni până vineri între orele 8.00 şi 20.00 şi sâmbăta între orele 8.00 şi 14.00;

– să permită înregistrarea şi vizualizarea corespunzătoare a indicaţiilor afişajului/afişajelor analogic/analogice sau a indicatoarelor analogice ale standului/standurilor de frânare instalate pe linia de ITP;
– să permită stocarea înregistrărilor realizate, vizualizarea lor selectivă pe toată durata stocării şi ştergerea automată a înregistrărilor realizate după şase luni de la data preluării lor.

Sursa: 4tuning.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea