Rămâi conectat

Ştirea zilei

Adeverinţe FALSE la un centru de vaccinare anti-Covid-19 din Alba. A fost demarată o anchetă penală

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce zece oameni au încercat să obţină certificatul digital Covid-19 pentru a putea călătorii fără restricţii în Uniunea Europeană, folosind adeverinţe false de vaccinare, Ministerul Sănătăţii a făcut plângere la Parchetul General. Se pare că șapte dintre acestea provin de la un centru din județul Alba.

Sesizările iniţiale au venit de la instituţiile subordonate din teritoriu ale Ministerului Sănătăţii, care au reclamat încercarea unor cetăţeni de a obţine certificatul digital folosind adeverinţe false, iar ministrul Ioana Mihăilă a sesizat procurorii.

Cele mai multe dintre falsuri au fost înregistrate la un centru de vaccinare din judeţul Alba, care a eliberat şapte adeverinţe de vaccinare pentru persoane care nu fuseseră de fapt vaccinate în acel centru.

Este vorba despre centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş, unde, la un moment dat, s-a constatat existenţa a şapte doze de vaccin în plus faţă de numărul de persoane vaccinate efectiv.

Potrivit unor surse neoficiale, adeverinţele ar fi fost scoase de un medic pentru români care locuiesc sau urmau să plece în străinătate. Persoanele respective s-ar fi vaccinat cu prima doză, dar nu au mai venit la centru pentru a primi şi a doua doză. Medicul a scos adeverinţele ca şi cum persoanele ar fi fost vaccinate cu ambele doze.

Certificatul digital Covid este documentul eliberat de fiecare stat membru prin care e certificată vaccinare, trecerea prin boală sau testarea unei persoane care vrea să călătorească liber în interiorul UE. El poate fi obţinut electronic, fiind necesare actele de identitate şi adeverinţele de vaccinare/testare.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea