Rămâi conectat

Actualitate

Acuratețea testelor PCR poate varia în funcție de momentul zilei: Ce spun cercetătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Precizia testelor Real Time PCR prin probe de tampon nazofaringian, ar putea varia în funcție de ora din zi, sugerează noile date, scrie Reuters. Cercetătorii au analizat 31.094 de teste efectuate la indivizi simptomatici și asimptomatici la 127 de locuri de testare, inclusiv 2.438 de teste care au arătat COVID-19.

Într-o lucrare publicată sâmbătă pe medRxiv înainte de evaluarea între colegi, aceștia raportează că testele au fost cele mai susceptibile de a fi pozitive în jurul orei 14:00, iar proporția testelor pozitive la începutul după-amiezii a fost de două ori mai mare decât cea mai mică proporție observată în alte momente ale zilei.

Studiul „sugerează că oamenii pot fi mai contagioși în anumite momente ale zilei și ridică întrebări dacă testele pentru SARS-CoV-2 pot fi mai puțin exacte atunci când sunt colectate între seara târziu și dimineața devreme”, a spus co-autorul Dr. Candace McNaughton de la Universitatea Vanderbilt.

„În cazul în care constatările noastre sunt confirmate, clinicienii și echipele de sănătate publică ar putea concentra eforturile lor pe reducerea riscului de răspândire virală în perioadele virale de vârf”, a spus ea.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea