VIDEO: Copii cu nevoi speciale internaţi după ce au consumat mâncare stricată la cantina şcolii. Numărul lor ar putea ajunge la 100

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Părinţii şi fraţii copiilor susţin că aceştia au început să se simtă rău la scurt timp după ce au mâncat la cantina şcolii.

Aproape 30 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au fost internaţi în această seară la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba cu simptome de toxiinfecţie alimentară, alţi zeci fiind aşteptaţi să sosească. Celor care s-au simţit foarte rău li s-au făcut spălături stomacale şi au fost puşi la perfuzii. Unii dintre ei chiar au vomitat sânge.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Capacitatea spitalului fiind depăşită, este de aşteptat ca unii dintre ei să fie trimişi spre alte unităţi spitaliceşti din judeţ.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Copiii au început să se simtă rău şi să vomite după ce au consumat supă de pui, cartofi franţuzeşti cu caşcaval, maioneză şi pulpe de pui, meniul fiind adus de la un restaurant din Alba Iulia care oferă mâncare în regim de catering şi care are contract cu unitatea şcolară. În total la cantina şcolii mănâncă zilnic circa 150 de copii.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din prefectul Ştefan Bardan, subprefectul Raul Tudoraşcu, directorul DSV Alba Vasile Bereş, directorul DSP Horea Timiş, reprezentanţi ai Comisariatului judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Surse din cadrul anchetei demarate în această seară au precizat că furnizorul serviciilor de catering pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia este pensiunea “Casa Traiana” condusă de Sergiu Vârtei. Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au pus sigiliu pe bucătărie,  au luat probe din toate produsele alimentare şi au ridicat facturile firmei. Autorităţile verifică dacă firma respectivă mai are contracte similare cu alte unităţi şcolare. Urmează ca analizele de laborator să lămurească care sunt cauzele ce au condus la această situaţie. (B.P.)

 

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

6 Comentarii

simona 8 decembrie 2011 at 0:32

Cu toata stima. Nu este confirmat ca au mancat mancare stricata la cantina scolii. Daca nu iti zice nimeni asta dintre cei care investigheaza, nu trage singur concluzii pentru ca gresesti. Raul pe care il faci cuiva care inca nu s-a dovedit vinovat este iremediabil.

unu 8 decembrie 2011 at 8:16

ar fi bine sa nu copiati stirea doar de pe un alt site si sa ziceti ca voi ati scris-o. Cartofii au fost gratinati nu frantuzesti si nu au avut maioneza, aceeasi mancare au mancat-o si inca doua gradinite dar de acolo nimeni nu sa imbolnavit !!!! stiati asta??? plus cei de la scoala speciala mananca in doua serii si totusi cei imbolnaviti sunt dintr-o singura serie !!!! asta stiati??? cei de la scoala speciala au dat la copii dulciuri si sucuri care nu au fost aduse de firma de catering!!!! asta stiati??? informativa inainte sa faceti un rau firmei si sa o scoateti vinovata …. sau aveti un laborator in subsol acolo la voi si nu stim noi???? si voi aveti rezultatele deja???

Administrator 8 decembrie 2011 at 8:25

Stirea a aparut pe site-ul nostru cu mai bine de 1 h inainte sa apara pe orice alt site. E posibil ca respectivii cartofi sa fie „franţuzeşti„ sau „gratinati„, dar nu asta e cea mai importanta informatie din articol.

Nacajit si umilit 8 decembrie 2011 at 13:31

De aseara, ordinul pe unitate este: Musamalizarea!
Toate autoritatile au pornit sa adune dovezi care sa scoata Casa Traiana de sub orice fel de suspiciune!

Va inteleg,unu si simona,dar ganditi-va ca ceea ce s-a intamplat aseara este a doua oara cant se intapla.
Acum mai grav daca saracii copii au vomnitat sange si si-au pierdut cunostinta!Nu va e frica oare chiar de nimeni in tara asta!
27 de copii care sufera!

unu 9 decembrie 2011 at 0:09

Ce sa mai intamplat si cand???
Chiar crezi ca e o firma asa de mare incat autoritatile toate lureaza pt ei???
Sau si tu esti un „iosif gligor” care are impresia ca patronul de acolo care e de aceeasi varsta cu copilul lui hava ii e nas de botez acestuia???

3 dintre copii cu toxiinfectie nu au mancat din aceea mancare… din vreo 300 de porti se imbolnavesc doar 27 de copii si chiar cei mai mari??? si o coincidenta sau nu toti cei bolnavi stau aproximativ in acelas bloc??? si toti au zis ca au mancat parizel si orez iar meniul dus a fost cu totul altceva…

simona 8 decembrie 2011 at 20:48

Revin si sunt de acord. Daca e din vina lor… trebuie inchisa firma si amendati incat sa nu mai aiba chef de afaceri de-astea dar am si eu o firma si stiu ca odata ce ti se pune in carca asa ceva nu mai poti scapa, chiar daca ulterior se dovedeste ca esti nevinovat. asta e tot ce am vrut sa zic.

Comentariile sunt oprite