Rămâi conectat

Actualitate

Activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române au început la Liceul Timotei Cipariu Blaj și la Liceul Sportiv Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

În cadrul activităţilor prilejuite de sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, ieri, 14 martie şi azi, 15 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de la proximitate şi rutieră au fost prezenţi în mijlocul elevilor, în şcoli din municipiile Alba Iulia şi Blaj.

Astfel, în data de 14 martie a.c., la întâlnirea cu elevii  Liceului Tehnologic Timotei Cipariu din Blaj, alături de poliţişti au fost prezenţi şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane precum şi ai Centrului Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Potrivit IPJ Alba, “împreună cu cei peste 200 de elevi participanţi la dezbateri, poliţiştii au realizat un dialog constructiv, fiind abordate teme privind principalele cauze generatoare de violenţă şi au fost identificate metode de prevenire a conflictelor care pot culmina cu agresiuni fizice, ale căror urmări pot fi dintre cele mai grave.

Elevilor le-au fost oferite explicaţii cu privire la principalele tipuri de violenţă, cu referire şi la prevederile legale care sancţionează infracţiunile comise cu violenţă, răspunderea penală a minorilor şi modul de sesizare a unor astfel de fapte.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional şi cei ai Centrului Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog i-au informat pe elevi în legătură cu ce înseamnă trafic de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale şi formele de violenţă la care poate fi supusă victima,  măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime precum şi riscurile la care se expun în cazul consumului şi traficului de droguri.

Ziua de azi, 15 martie, a fost rezervată celor mai mici dintre şcolarii Liceului Sportiv din Alba Iulia. Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au explicat elevilor de la clasa pregătitoare câteva dintre regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor.

Pentru implicarea în activitate, cei mici au fost recompensaţi cu cărţi de colorat cu tematică rutieră şi obiecte reflectorizante.

La finalul dezbaterilor elevilor li s-a reamintit faptul că, data de 25 martie are pentru poliţişti o însemnătate deosebită, în această zi fiind sărbătorită Ziua Poliţiei Române şi au fost invitaţi să participe la activităţile organizate în perioada 15-25 martie 2013 de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi să viziteze sediul inspectoratului, miercuri, 20 martie, între orele 10.00 – 13.00, când va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea