Rămâi conectat

Curier Județean

Activități extrașcolare în ultima săptămână dinaintea Crăciunului la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Clubul Jurnalistilor la Scoala Avram Iancu18În ultima săptămână înainte de vacanta Sărbătorilor de iarnă, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia se vor desfăşura, câteva evenimente cu un deosebit impact educativ asupra elevilor şi comunităţii locale: Clubul Jurnaliştilor, Măştile tradiţiei şi acţiuni caritabile sub genericul „Dăruieşte un zâmbet”.

Marţi, 16 decembrie, vor avea loc două evenimente importante: Clubul Jurnaliştilor şi Măştile tradiţiei.

În cadrul proiectului Clubul Jurnaliştilor, se vor desfăşura în Centrul de Documentare şi Informare al  şcolii acţiuni la care vor participa  reprezentanţi din mass-media, elevii şi dascălii Şcolii „Avram Iancu”.

Una dintre acţiuni este o conferinţă de presă avându-l ca invitat special pe elevul George Ileană din clasa a VII-a A, care a obţinut titlul de  Campion Mondial la şah, categoria de vârstă 12-14 ani, în cadrul unui Campionat Mondial Şcolar desfăşurat recent în Brazilia.

Tot în cadrul acestui proiect se va organiza un atelier de lucru în care elevii vor avea ocazia să descopere de la d-na Adriana Durigă, jurnalist la Ziarul Unirea, secretele meseriei de jurnalist. Ei vor învăţa să se documenteze şi să redacteze ştiri pornind de la anumite evenimente.

Activitatea Măştile tradiţiei, parte a proiectului Tradiţie şi modernitate în artă, reuneşte elevi din trei instituţii de învăţământ: Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, Colegiul „Lucian Blaga” Sebeş şi Liceul Sportiv Sebeş. În cadrul acestei activităţi elevii vor confecţiona măşti tradiţionale originale din materiale reciclabile şi vor pune în scenă poveşti cu ajutorul măştilor confecţionate.

De asemenea, în această săptămână, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, toate clasele Școlii „Avram Iancu” vor fi implicate în diverse activități: serbări, spectacole, acțiuni caritabile, tombole, expoziții cu podoabe și ornamente de Crăciun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei Un bărbat specializat în infracțiuni de înșelăciune a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. Fapta a avut loc în 18 noiembrie 2018, iar dosarul a trecut de faza camerei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea