Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Activități dedicate Zilei Educației la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cu toate că 5 octombrie este o zi de weekend și unitatea de învățământ își desfășoară activitatea temporar într-un alt imobil, elevii și cadrele didactice au marcat Ziua Educației printr-un proiect educativ intitulat sugestiv ”Educație pentru viață”.

Elevii au avut astfel posibilitatea să descopere și să conștientizeze ce înseamnă educația ca formă de dezvoltare a unor oameni maturi și responsabili, precum și în ce constă să fii actorul principal al propriei vieți.

Activitățile au presupus realizarea de către elevi a unor materiale ppt, afișe/postere privitoare la educația prin proiecte, prin intermediul cărților, cu ajutorul internetului sau fără.

Proiectul a avut mai multe etape și activități pornind cu informarea și documentarea pentru realizarea materialelor finale, cu realizarea unui spațiu expozițional cu posterele și cu răsfoirea cărților din expoziția tematică de carte ”Citesc, deci exist”, dedicată dezvoltării și cunoașterii propriei persoane și a înțelegerii mai bine a celor din jur și terminând cu discuții interesante cu invitați speciali. De asemenea, profesorii diriginți au propus elevilor activități specifice pentru a înțelege mai bine rolul educației continue în viața fiecăruia.

Cadrele didactice implicate în realizarea proiectului, inițiat de consilierul educativ prof. Ungureanu Irina și coordonat de directorul prof. Dincă Cristian, au urmărit atingerea unor obiective precum: stimularea elevilor pentru autoeducație, dezvoltarea capacității acestora de a-și expune ideile în mod public, clar, coerent și argumentat, însușirea și diseminarea unor informații utile despre importanța proiectelor europene-Erasmus; dezvoltarea creativității, a spiritului de echipă și introducerea în lumea cărților despre dezvoltarea personală și inteligența emoțională.

Principalele activități au presupus ateliere – workshop ”Educația pentru viitor” (resp. prof. Furdui Amalia și prof. Dobra Lavinia), expoziții de carte: ”Citesc deci exist” (resp. prof. Dobra Lavinia) și de afișe/ postere despre educație (prof. Ungureanu Irina, Beca Felicia), precum și dezbateri: ”Educație și viață sau Cum să trăim frumos” invitat special Simedru Claudiu (resp. prof. Ciocan Carmen), ”Caracterologia: curs intensiv de onestitate, cuvioșie și bun simț” – invitat special Brudiu Răzvan-lector. Univ 1 Decembrie 1918 Alba Iulia (resp. prof. Himcinschi Simona), vizită educativă – educație prin muncă ”Pâinea tradițională în Europa multiculturală” (resp. prof. Popa Victoria).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu

Bogdan Ilea

Publicat

în

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu Prezența unui urs a fost semnalată în cursul serii de sâmbătă, 19 mai 2024, în satul Muncelu, Baia de Arieș. Oamenii au fost informați trimis prin RO-ALERT cu privire la apariția unui urs în zona satului Muncelu. Sfaturi care le-ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea