Activitate veterinară intensă pe linia siguranţei alimentelor de origine animală
Biroul Siguranţa Alimentelor de Origine Animală, din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au efectuat anul trecut 89 de acţiuni de auditare în unităţi autorizate sanitar-veterinar şi 1.250 de inspecţii în unităţi de industrie alimentară, unităţi de vânzare cu amănuntul, unităţi de alimentaţie publică, producători particulari etc, rezultă din raportul anual al DSVSA Alba.
Au fost autorizate sanitar-veterinar 6 unităţi pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animală, din care 4 unităţi aflate la finalul perioadei de tranziţie. Au fost autorizate sanitar-veterinar 143 de mijloace auto pentru transport produse alimentare de origine animală şi au fost înregistrate sanitar-veterinar 659 de unităţi pentru vânzare cu amănuntul şi 92 de producători pentru vânzare directă de produse primare de origine animală.
În cadrul Programului de supraveghere, din unităţile supuse controlului sanitar-veterinar s-au prelevat şi analizat în cadrul Laboratorului Sanitar-Veterinar Alba şi laboratoarele arondate 832 de probe de produse de origine animală pentru determinări microbiologice, 467 de probe produse de origine animală pentru determinări fizico-chimice, 215 de probe pentru determinarea reziduurilor şi 61 de probe pentru determinarea gradului de contaminare radioactivă. S-au organizat 7 şedinţe de instruire cu personalul sanitar-veterinar ce activează în domeniul C.S.V.S.A. şi medicii veterinari oficiali, în cadrul cărora au fost prelucrate şi transmise 45 de note de serviciu.
În unităţile de abatorizare au fost examinate sanitar-veterinar 106.051 de suine (porcine), 5.434 de bovine, 272 de ovine, 93 caprine, 3.189 solipede (cai), 11.105.344 de păsări şi au fost recoltate probe pentru controlul encefalopatiilor spongiforme şi pestei porcine.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!” Joi, 14 noiembrie 2024, Institutul Național de Statistică a publicat un raport cu privire la evoluția Produsului Internet Brut al României în trimestrul III din 2024, prin comparație […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ