Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acțiuni și evenimente în casele de tip familiar, în iunie, ”Luna Filantropiei – Luna Copilului în culori”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminica Rusaliilor01Luna  iunie  este  declarată  „Luna  Filantropiei  –  Luna  copilului  în  culori”  în  toate aşezămintele  sociale  din  judeţele  Alba  şi  Mureş  aflate  sub  patronajul  Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.  În această perioadă au loc acţiuni şi evenimente în casele de tip familial, centrele de zi şi cele educaţionale care oferă servicii pentru copii, în centrele deconsiliere dar şi în celelalte aşezăminte sociale. „Luna Filantropiei – Luna copilului în culori” presupune totodată deschiderea tuturor acestor centre sociale către cei care vor dori să le viziteze, să afle despre activitate socială derulată în cadrul acestora sau să le ofere ajutor.

Manifestările vor culmina, marţi, 10 iunie, la Reghin, unde aproximativ 500 de copii din aşezămintele sociale din judeţele Alba şi Mureş, patronate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba  Iuliei,  vor  participa  la  evenimentul  „Ziua  Filantropiei  –  Ziua  Copilului  în  culori”. Evenimentul va debuta la ora 10,00 la Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin undeva avea loc un spectacol susţinut de copiii din aşezămintele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia. Copiii şi invitaţii vor fi întâmpinaţi de primarul municipiului Reghin, doamna Maria Precup, care le va transmite un cuvânt de bun venit.  Evenimentul se bucură de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care le va pune la suflet copiilor un cuvânt duhovnicesc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În paralel manifestările cuprind şi o expoziţie cu lucrări artistice şi obiecte realizate decopiii din aşezămintele sociale aflate în cadrul reţelei de asistenţă socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Din cadrul manifestărilor  nu vor lipsi  nici  desenele pe asfalt  realizate  de copii  în Parcul Central  al  municipiului  Reghin urmând să îşi  arate  talentul  artistic  atât  copiii  din aşezămintele sociale cât şi cei din şcolile din municipiul Reghin. „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori”  se va încheia cu un moment mult aşteptat de copii, respectiv un bal mascat  pentru copiii  ocrotiţi  în cadrul aşezămintelor  sociale,  eveniment programat  la ora12,00 la Sala Festivă „Mirona” (Firmele Gliga) din Reghin.

„Ne  bucurăm  că  în  acest  an  găzduim  evenimentul  devenit  deja  tradiţie  înArhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei – „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori”. Nedorim ca acest moment să fie un plăcut prilej pentru a evoca activitatea social filantropică aBisericii dar şi un moment în care copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale să ne încânte şi săne demonstreze calităţile lor artistice. Mulţumim administraţiei locale din Reghin şi doamneiprimar Maria Precup că sunt alături de noi în organizarea acestui eveniment şi ne sprijinăcontinuu  în  misiunea  noastră  social-filantropică” a  spus  părintele  Dimitrie  Gherman,directorul executiv al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea