Rămâi conectat

Ştirea zilei

Acțiune în desfășurare: țepari reținuți, percheziții domicilare și un prejudiciu inițial de aproximativ 1,7 miliarde

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

6 Percheziţii domiciliare şi 3 reţineri într-un caz de înşelăciune efectuate de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul D.I.P.I. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba.

În cursul anului 2012 poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost sesizaţi de mai multe persoane despre faptul că au fost victime ale unor infracţiuni de înşelăciune, într-un joc de timp piramidal.

Până în prezent, din cercetări s-a stabilit că în activitatea infracţională  Mihaela  D. de 28 de ani,  Marius O. de 41 ani şi Ana Maria P. de 36 de ani, toţi din municipiul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, au fost sprijiniţi de alte 14 persoane din judeţul Alba şi împreună au reușit să organizeze pe raza județului Alba, un joc piramidal determinând, prin promisiuni false de câştiguri financiare (dublul sumei depuse după un  interval de timp de 15-90 de zile ), aproximativ 520 de persoane din judeţul Alba să depună diferite sume de bani în contul a trei societăţi comerciale. Pentru câştigarea încrederii victimelor făptuitorii au încheiat cu aceştia contracte fictive denumite „contracte de asociere in participațiune” sau „contracte de împrumut”.

Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 22.10.2012, ofiţerii de investigare a fraudelor au dispus începerea urmăririi pentru comiterea infracțiunilor de „înșelăciune” şi „a propune unor persoane sa depună sau sa colecteze bani făcându-le să spere câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate sau înscrise, indiferent cum se realizează această colectare sau înscriere pe liste în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust” prevăzute de art. 215 al. 1, 2, 3, din Codul Penal si art. 24 alin.1 si 2 OUG 77/2009 si extinse faţă de cei 17 suspecţi.

 În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, 25 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba și Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul D.I.P.I. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba au efectuat, în cursul zilei de ieri, 07.03.2013, 6 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba (3) si Vâlcea (3), la locuinţele principalilor suspecți.

Pe baza mandatelor de aducere 9 dintre suspecți au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba pentru continuarea cercetărilor, iar față de Mihaela  D.,  Marius O. şi Ana Maria P., polițiști au luat măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Alba.

Până în prezent prejudiciu estimat, cauzat prin infracțiune, este de 169.000 lei, adică un prejudiciu inițial de aproximativ 1,69 miliarde de lei vechi.

În data de 08.03.2013, cei 3 învinuiţii, vor fi prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive”, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea