Acţiune de control în pieţe şi complexe comerciale din Alba – Amenzi de peste 13.000 de lei și bunuri confiscate

Marți, 8 decembrie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au controlat 33 de societăţi comerciale din judeţ, în cadrul unei acţiuni ce a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind comercializarea bunurilor de larg consum. Au fost constatate 3 infracțiuni, aplicate amenzi în valoare de peste 13.000 de lei şi confiscate bunuri în valoare de 5.190 lei.

Activitățile au avut loc în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Elit ELIT

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au acționat în zona pieţelor şi a complexelor comerciale, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.

Astfel, în urma activităţilor de verificare şi control efectuate la 33 de societăţi comerciale şi 10 comercianţi persoane fizice, au fost constatate 3 infracţiuni, dintre care una de evaziune fiscală şi 2 de contrafacere a unor produse.

De asemenea, pentru neregulile constatate la agenţii economici verificaţi, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.200 lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 5.198 lei (ţigări, obiecte ornamentale, alcool şi ţigări).

Controalele poliţiştilor din Alba vor continua şi în perioada imediat următoare, în scopul asigurării ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419