Acțiune a polițiștilor la Baia de Arieș: 25 din 96 de șoferi verificați au primit amenzi

Poliţiştii din Baia de Arieş au acționat pe DN 75 pentru prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive sau produse pe fondul consumului de alcool. Au fost verificate peste 90 de autovehicule, 54 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au depistat un şofer ce punea în pericol siguranţa circulaţie rutiere, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 28 februarie a.c., Poliţia Oraşului Baia de Arieş a organizat, pe DN 74, 74 A şi 75, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea şoferilor ce pun în pericol siguranţa traficului, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. La acţiune, alături de poliţiştii rutieri din Baia de Arieş, au participat şi poliţiştii de la posturile de poliţie comunale arondate acestei subunități de poliţie.

Cu această ocazie, au fost verificate 96 de autovehicule, au fost testaţi, cu aparatul etilotest, 54 de conducători auto, a fost constatată o infracțiune de conducere sub influenţa alcoolului şi au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.175 lei, majoritatea pentru depăşirea limitei legale de viteză.

În jurul orei 11.50, pe raza oraşului Baia de Arieş, a fost depistat un bărbat de 47 de ani, din Baia de Arieş, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...