Rămâi conectat

Curier Județean

ACȚIUNE a polițiștilor, în zona Munților Apuseni: Sancțiuni de peste 10.000 de lei și 4 șoferi prinși cu alcool ”la bord”, într-o noapte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice a fost obiectivul unei acţiuni organizată de poliţiştii din judeţul Alba în zona Munților Apuseni, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Poliţiştii au depistat 4 persoane ce conduceau autovehicule după ce au consumat alcool.  

Potrivit IPJ Alba, la data de 19 ianuarie a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe DN 74, DN 74 A şi DN 75, precum şi pe drumurile judeţene şi comunale din zona Apusenilor, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto ce se urcă la volan după ce au consumat alcool. La acţiune au participat şi poliţişti rutieri din Alba Iulia şi Aiud.

Cu ocazia acestei acţiuni, ce s-a desfăşurat între orele 20.00 şi 04.00 dimineaţa, au fost depistaţi 4 conducători auto ce conduceau autovehicule fiind sub influenţa alcoolului. Pentru unul dintre ei, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului, în vreme ce, pentru ceilalţi 3, valorile indicate de aparatele etilotest au fost sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional, iar ca şi măsură complementară, permisele de conducere le-au fost suspendate pentru o perioadă de 90 de zile.

Alţi 25 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale priind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  10.585 lei.

Exemplu:

În jurul orei 21.30, pe strada Piaţa Băii din Baia de Arieş, a fost depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Poşaga, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, recercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Recomandarea poliţiştilor:

Stimaţi conducători auto, nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea