Rămâi conectat

Ştirea zilei

Acordarea unor tichete sociale pentru vârstnicii din Alba Iulia, pe masa consilierilor locali: Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

în

Acordarea unor tichete sociale pentru vârstnicii din Alba Iulia, pe masa consilierilor locali: Ce condiții trebuie îndeplinite

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, în şedinţa ordinară de joi, 25 noiembrie, acordarea unor tichete sociale, persoanelor vârstnice din municipiu.

Pensionarii și alte persoane vârstnice din municipiul Alba Iulia care obțin venituri de până la 1.200 de lei lunar pot obține tichete sociale în valoare de 100 de lei.

Condiții cumulative de acordare:

Electrica Furnizare Discount
 • persoane cu vârsta de 65 ani (împliniți în cursul anului curent);
 • domiciliul/reședința în Municipiul Alba Iulia;
 • venituri de până la 1200 de lei, inclusiv, fără datorii către bugetul local.

Acte necesare:

 • cerere și declarație pe propria răspundere;
 • copie act de identitate solicitant/reprezentant legal al beneficiarului/persoanei împuternicite, conform cu originalul;
 • actele justificative pentru veniturile declarate.

Procedura de acordare:

 • tichetele sociale în valoare totală de 100 lei/persoană se acordă la cerere;
 • cererea, cu actele necesare, se depune la Direcția de Asistență Socială și la centrele din subordinea acesteia;
 • cererile și declarațiile pe propria răspundere vor fi verificate de personalul DAS și confirmate că nu există datorii la bugetul local;
 • tichetele sociale se distribuie după confirmarea că solicitanții nu au datorii către bugetul local;
 • beneficiarii vor ridica tichetele pe bază de semnătură, în situație centralizatoare, distribuirea lor efectuându-se la Direcția de Asistență Socială și la centrele din subordinea acesteia până în data de 31/12/2021;
 • în situația în care persoana vârstnică se află în imposibilitate de a se prezenta pentru a intra în posesia tichetelor, acestea pot fi ridicate de către reprezentantul legal al vârstnicului sau alte persoane împuternicite legal de acesta;
 • tichetele pot fi distribuite și folosite doar în perioada de valabilitate inscripționată pe acestea.

Tichetele sociale pot fi întrebuințate la procurarea de alimente, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă personală, medicamente precum și unele bunuri de larg consum.

În situația în care, în urma verificărilor, sunt identificate persoane care au primit necuvenit tichete sociale, structurile funcționale cu competențe în domeniu din cadrul administrației publice locale procedează la recuperarea de îndată a contravalorii tichetelor valorice și cheltuielilor prilejuite de distribuirea acestora.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare