Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Acordarea permiselor de conducere: Schimbări majore în obținerea acestora, pentru persoanele cu dizabilități sau tulburări psihice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acordarea permiselor de conducere: Schimbări majore în obținerea acestora, pentru persoanele cu dizabilități sau tulburări psihice, inițiativă în parlament.

Un proiect de lege propus de un grup de parlamentari PNL aduce modificări semnificative în acordarea permiselor auto pentru persoanele cu dizabilități sau tulburări psihice.

Inițiativa vine în contextul în care mai mulți șoferi cu certificate de nevăzători au fost amendați în trafic, ridicând preocupări cu privire la posibile abuzuri în obținerea și menținerea permiselor de conducere.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform proiectului, comisiile de evaluare a persoanelor cu handicap vor fi responsabile pentru verificarea validității permiselor auto pentru cei încadrați în diverse categorii de dizabilități.

În situații specifice, aceste comisii pot propune anularea permisului auto, iar psihiatrii vor fi amendați cu sume considerabile dacă nu raportează autorităților capacitățile de conducere ale persoanelor cu tulburări psihice.

Exemplul dat în proiect face referire la cazurile în care persoanele care primesc indemnizații pentru nevăzători dețin, în același timp, permise de conducere valabile. Proiectul propus de trei senatori PNL și susținut de alți peste 20 de colegi de partid, vizează modificarea și completarea unor acte normative pentru a preveni astfel de situații.

Proiectul de lege propune modificări în Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Aceste modificări implică o verificare mai atentă a permiselor auto pentru persoanele cu dizabilități incompatibile cu conducerea autovehiculelor. De asemenea, psihiatrii vor fi obligați să raporteze Poliției Române dacă o persoană cu tulburări psihice are sau nu capacitatea de a deține un permis de conducere.

Citește și: Modificări în noul Cod Rutier: Reduceri la unele amenzi și beneficii pentru motocicliști

Proiectul propus aduce schimbări și în Codul Rutier, facilitând autorităților accesul la informații esențiale pentru eliminarea abuzurilor în acordarea permiselor auto pentru persoanele cu dizabilități sau tulburări psihice. Membrii comisiilor de evaluare și angajații din domeniul asistenței sociale care nu respectă noile reguli vor fi pasibili de amenzi substanțiale, contribuind astfel la îmbunătățirea sistemului și la asigurarea unei mai bune siguranțe în trafic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea