Rămâi conectat

Curier Județean

Accidentele nu au avut liber de 1 Mai în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

lIeri dimineaţă, pe DN 1, pe raza comunei Unirea, s-au produs două accidente rutiere la un interval de aproximativ o oră. În jurul orei 6.30, un TIR a intrat într-o casă iar la 7.40 un autoturism în care se aflau patru persoane s-a răsturnat în şanţul de la marginea şoselei. În ambele cazuri, accidentele au fost provocate de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Şoferul autotractorului a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a intrat într-o casă situată în vecinătatea Postului de Poliţie. În imobilul care adăpostea un magazin nu se aflau oameni în momentul accidentului. În celălalt accident, şoferul maşinii mici a pierdut controlul volanului într-o curbă de pe raza comunei. Nu s-au înregistrat răniţi grav. A fost chemată ambulanţa pentru că o tânără implicată în accident acuza dureri în zona unei operaţii pe care o suferise recent. Cele două accidente nu au provocat obstrucţionarea traficului pe DN 1.
lTot în comuna Unirea, la sfârşitul săptămânii trecute, un băiat de 11 ani din localitate a intrat în comă de gradul III după ce a fost izbit de o maşină. Băiatul se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind surprins şi accidentat de un autoturism condus de T.V.I., de 44 de ani, din comuna Recea-Maramureş. În urma accidentului minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Aiud unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian şi comă grad III, ulterior fiind transportat la UPU Cluj – Napoca.
lS.F.C., de 17 ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un motociclu, l-a surprins şi accidentat pe un bărbat de 49 de ani, localnic, ce se deplasa pe partea carosabilă. După comiterea accidentului tânărul a părăsit locul faptei fiind identificat după 3 ore la domiciliul său. În urma accidentului, victima a suferit o fractură la piciorul stâng.
l J.S., de 78 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce circula cu bicicleta a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga, fără a semnaliza şi fără să se asigure, intrând în coliziune cu un autoturism angajat în depăşirea sa, condus de un tânăr de 21 de ani, din Ocna Mureş. În urma accidentului, biciclistul a fost transportat la Spitalul din Aiud, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian acut închis şi plagă contuză occipitală stângă.
lÎn stare de ebrietate, G.P., de 42 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea o motocicletă, a pierdut controlul asupra acesteia, răsturnându-se. În urma accidentului motociclistul a suferit un traumatism cercebral acut deschis şi o plagă la cap, fiind transportat la spitalul din Sebeş de unde a fost transferat la Spitalul din Alba Iulia pentru investigaţii mai ample. Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că motociclistul avea permisul de conducere anulat iar motocicleta pe care o conducea nu era înmatriculată. Acestuia i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

EXERCIȚIU ISU Alba la Kronospan și Kronochem Sebeș: Este simulată gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident

Ziarul Unirea

Publicat

în

EXERCIȚIU ISU Alba la Kronospan și Kronochem Sebeș: Este simulată gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident

Astăzi, a fost declanșat un exercitiu privind testarea capacitatii de interventie la SC Kronospan și SC Kronochem SRL din municipiul Sebeș.

Începând cu aceasta oră, a fost declanșat un EXERCIȚIU inopinat cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident pe amplasamentul operatorului economic în care sunt implicate substanțe periculoase la nivelul SC KRONOSPAN TRANDING SRL și SC KRONOCHEM SRL Sebeș.

Exercițiul se desfășoară în baza Planului de activități a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel de exerciții se desfășoară periodic și au ca scop verificarea viabilității planurilor de intervenție, de urgență internă și externă, cooperarea interinstituțională, asigurarea fluxului informațional și nu în ultimul rând evaluarea nivelului de pregătire al personalului în situații complexe.

De asemenea, instituțiile cu atribuții în situațiile de urgența de acest fel, de la nivel județean, care vor fi implicate în acest exercițiu, sunt următoarele:

– Inspectoratul Județean de Poliție Alba;
– Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba;
– UPU – SMURD Alba;
– Serviciul de Ambulanță Județean Alba;
– Direcția de Sănătate Publică Alba;
– Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Alba;
– Agenția pentru Protecția Mediului Alba;
– Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sebeș;
– Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș;
– Serviciul de Gospodărire a Apelor Alba.

La exercițiu, pe lângă forțele și mijloacele proprii ale ISU Alba, vor participa forțe și mijloace din cadrul ISU Sibiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări moderne la Școala Lucian Blaga din Ocna Mureș: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dotări moderne la Școala Lucian Blaga din Ocna Mureș: Licitația, lansată în SEAP

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Lucian Blaga clasele O-VIII din orașul Ocna Mureș.

Valoarea totală estimată a contractului este de 856.732,34 lei, fără TVA.

Prezentul proiect vizează reabilitarea și modernizarea celei mai importante unități de învățământ obligatoriu, clasele 0 – VIII, din orașul Ocna Mureș, comunitate urbană încă sever afectată de colapsul/declinul activității industriale aferent platformelor SODA, SALINA, FERMENTAREA etc, intreprinderi prolifice economic din urma cu 10-15 de ani, cu probleme de îmbătrânire și scădere demografică, migrație și navetism ocupațional.

Elit - Gustul Desăvârșit

Beneficiile anticipate:

-Îmbunătățirea calitativă a infrastructurii de învățământ obligatoriu – primar, gimnazial, inclusiv clasa pregătitoare, din rețeaua educațională funcțională aprobată la nivelul unității administrativ-teritoriale;

-Creșterea calității actului de educație obligatorie pentru un număr de 465 copii, inclusiv copii care provin din familii cu certe vulnerabilități sociale, educaționale sau ocupaționale;

-Asigurarea unei baze materiale consistentă, modernă și adaptată funcțional nevoilor copiilor și personalului didactic;

-Reducerea riscului de părăsire a procesului educațional;

-O rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație;

-Dezvoltarea de competențe și abilități sociale, precum și a capacității de integrare socială a participanților în actul de educație și conex acestuia, desfășurat la nivel de școală obligatorie;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

30 martie – 2 aprilie 2023: Zilele cărții pentru copii și tineret la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș: Ateliere de lectură, expoziții de carte pentru copii și vizionări de filme

Ziarul Unirea

Publicat

în

30 martie – 2 aprilie 2023: Zilele cărții pentru copii și tineret la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș: Ateliere de lectură, expoziții de carte pentru copii și vizionări de filme

Celebrată încă din anul 1967 în întreaga lume, data de 2 aprilie a fost declarată Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret și se identifică cu aniversarea celui mai îndrăgit autor de basme: scriitorul danez Hans Christian Andersen (2 aprilie 1805 – 4 august 1875).

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu acest prilej, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș au plăcerea de a organiza, în perioada 30 martie – 2 aprilie, o nouă ediție a Zilelor cărții pentru copii și tineret.

Evenimentul nostru omagiază atât cărțile, cât și pe cei care le-au dat viață. Alături de cei mai mici cititori ne propunem să intrăm în această lume captivantă și fascinantă, unde se întâlnesc magia, emoția și visul, să ne împrietenim cu cititul și să întărim legătura dintre copil și carte, prin ateliere de lectură, expoziții de carte pentru copii, cu o bogată ofertă de noutăți editoriale și vizionări de filme inspirate din minunatele basme clasice scrise de Hans Christian Andersen.

Așteptăm, cu mult drag, copiii la bibliotecă pentru a se bucura de poveștile copilăriei lor, adevărate comori antiplictiseală!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare