Rămâi conectat

Curier Județean

Accidentele nu au avut liber de 1 Mai în judeţul Alba

Publicat

în

lIeri dimineaţă, pe DN 1, pe raza comunei Unirea, s-au produs două accidente rutiere la un interval de aproximativ o oră. În jurul orei 6.30, un TIR a intrat într-o casă iar la 7.40 un autoturism în care se aflau patru persoane s-a răsturnat în şanţul de la marginea şoselei. În ambele cazuri, accidentele au fost provocate de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Şoferul autotractorului a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a intrat într-o casă situată în vecinătatea Postului de Poliţie. În imobilul care adăpostea un magazin nu se aflau oameni în momentul accidentului. În celălalt accident, şoferul maşinii mici a pierdut controlul volanului într-o curbă de pe raza comunei. Nu s-au înregistrat răniţi grav. A fost chemată ambulanţa pentru că o tânără implicată în accident acuza dureri în zona unei operaţii pe care o suferise recent. Cele două accidente nu au provocat obstrucţionarea traficului pe DN 1.
lTot în comuna Unirea, la sfârşitul săptămânii trecute, un băiat de 11 ani din localitate a intrat în comă de gradul III după ce a fost izbit de o maşină. Băiatul se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind surprins şi accidentat de un autoturism condus de T.V.I., de 44 de ani, din comuna Recea-Maramureş. În urma accidentului minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Aiud unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian şi comă grad III, ulterior fiind transportat la UPU Cluj – Napoca.
lS.F.C., de 17 ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un motociclu, l-a surprins şi accidentat pe un bărbat de 49 de ani, localnic, ce se deplasa pe partea carosabilă. După comiterea accidentului tânărul a părăsit locul faptei fiind identificat după 3 ore la domiciliul său. În urma accidentului, victima a suferit o fractură la piciorul stâng.
l J.S., de 78 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce circula cu bicicleta a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga, fără a semnaliza şi fără să se asigure, intrând în coliziune cu un autoturism angajat în depăşirea sa, condus de un tânăr de 21 de ani, din Ocna Mureş. În urma accidentului, biciclistul a fost transportat la Spitalul din Aiud, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian acut închis şi plagă contuză occipitală stângă.
lÎn stare de ebrietate, G.P., de 42 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea o motocicletă, a pierdut controlul asupra acesteia, răsturnându-se. În urma accidentului motociclistul a suferit un traumatism cercebral acut deschis şi o plagă la cap, fiind transportat la spitalul din Sebeş de unde a fost transferat la Spitalul din Alba Iulia pentru investigaţii mai ample. Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că motociclistul avea permisul de conducere anulat iar motocicleta pe care o conducea nu era înmatriculată. Acestuia i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Publicitate

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 23 ianuarie 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 23 ianuarie 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 23 ianuarie 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 23 ianuarie 2022

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Curier Județean

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni

Publicat

în

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni

Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole.

În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit și credincios în Domnul…” (I Cor. IV, 16-17). În Epistola a II-a către Corinteni (I, 1) și în cea către Coloseni (I, 1) îl numește „fratele său”.

Sfântul Apostol Pavel l-a cunoscut pe Timotei când a mers pentru prima oară în Listra, un oraș din centrul Anatoliei.

Electrica Furnizare Discount

Acesta era născut dintr-o mamă evreică și un tată grec, Datorită mamei și bunicii sale, copilul învățase legea iudaică. Întrucât era grec, a iubit și filozofia.

În multe privințe, Timotei se asemăna cu Sfântul Apostol Pavel. Amândoi cunoșteau foarte bine legea iudaică, amândoi erau învățați și erau mânați de același dor de a cunoaște cele ale lui Dumnezeu.

Întâlnirea dintre Pavel și Timotei a fost decisivă. Sfântul Apostol Pavel a predicat Evanghelia în Listra și foarte mulți dintre elini și evrei au crezut și s-au botezat. Între aceștia s-a aflat și tânărul Timotei, care a devenit imediat unul dintre ucenicii apropiați ai Sfântului Pavel.

Citește și: MESAJE de PASTE fericit  • Texte cu URARI, FELICITARI, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitări de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Felicitare de Paște
Neputând încă să călătorească, din pricina vârstei fragede, Sfântul Apostol Pavel l-a lăsat acasă în grija unor dascăli pricepuți.

Dar după câțiva ani, pornind Sfântul Pavel în călătoria a II-a apostolică, adică între ani 49-54, însoțit de Sila, a venit din nou în Listra și l-a luat și pe Timotei cu el la apostolie.

Din Listra au trecut în Macedonia (anul 52). Au propovăduit în Filipi, în Tesalonic și Bereea. Timotei a rămas aici ca să întărească pe credincioși în sfânta învățătură.

După aceea a fost trimis de Sfântul Pavel la Tesalonic să mângâie și să încurajeze pe cei de acolo. Ceva mai târziu s-a întâlnit cu dascălul său în Corint și s-au dus la Ierusalim, apoi la Efesunde au stat mai bine de doi ani.

Cum creștinii din Corint aveau nevoie de ajutor în păstrarea credinței, Timotei a fost trimis la ei.
Apoi, întâlnindu-se iarăși în Troada, s-au întors în Palestina. De data aceasta, Sfântul Apostol Pavel a fost prins în Cezareea și trimis la Roma. Timotei l-a însoțit și în capitala imperiului.

După ce Sfântul Ioan Evanghelistul, primul Episcop al Efesului, a fost alungat de împăratul Domitian în insula Patmos, Sfântul Timotei a devenit el episcop al Efesului.

La data de 22 ianuarie 97 păgânii din Efes l-au ucis cu pietre pe Sfântul Apostol Timotei, care a primit astfel cununa muceniciei.

În anul 356, sfintele lui moaște au fost duse în Constantinopol de Sfântul Artemie Duxul, din porunca împăratului Constantin, și au fost puse în Biserica „Sfinților Apostoli”, alături de cele ale Sfinților Luca și Andrei.

Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 20.40, pe Drumul Național 1, la intrarea în municipiul Aiud.

Trafic blocat pe DN1, la intrarea în Aiud, pe sensul de mers Unirea – Aiud din cauza unui accident rutier.

Din primele date se pare ca un autoturism a intrat in coliziune cu un cap de pod si s-a răsturnat. Sunt trei victime, din care una posibil sa fie rănită grav.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare