Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Accidentat pe o trecere de pietoni, de pe B-dul Încoronării din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un accident s-a petrecut miercuri în jurul orelor 10.00 pe B-dul Încoronării din municipiul Alba Iulia.

O persoană a fost acroșată de un autoturism în timp ce traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri.

Șoferul responsabil de producerea accidentului, riscă, pe lângă suspendarea permisului de conducere, să fie cercetat penal pentru comitrerea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE raport IPJ Alba:  Miercuri dimineață, ora 09,36,  pe B-dul Încoronării din Alba-Iulia, B.A., de 58 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate unei femei de 64 de ani, din Alba Iulia, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, semnalizată în mod corespunzător.

În urma accidentului femeia a suferit mai multe fracturi şi a fost transportată la spitalul din Alba Iulia pentru îngrijiri medicale. Cercetările sunt continuate.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Joi, 17 noiembrie 2022: Prima ediție a Galei Studenților la Alba Iulia. Invitat special, Radu Pietreanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 17 noiembrie 2022: Prima ediție a Galei Studenților la Alba Iulia. Invitat special, Radu Pietreanu

Casa de Cultură a Studenților organizează joi, 17 noiembrie 2022, ora 19.00, prima ediție a Galei Studenților. Evenimentul este realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților, având sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România. Parteneri sunt Liga Studenților din Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, ASCOR Alba Iulia și Erasmus Student Network Alba Iulia.

„În cadrul Galei vor fi premiați, alături de asociațiile studențești din care provin, studenții cei mai implicați în organizațiile lor, în comunitate sau în proiecte ale generației lor, într-o acțiune prin care ne dorim să scoatem la lumină, să recunoaștem și să răsplătim, măcar simbolic, inițiativa acestor tineri din comunitatea noastră” – Gheorghe Berghian, director al CCS Alba Iulia.

Gala Studenților va fi urmată de un spectacol de stand-up comedy cu binecunoscutul Radu Pietreanu (ex Vacanța Mare), intrarea fiind liberă.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Rețea de canalizare în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca. A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețea de canalizare în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca. A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Proiectul de față tratează realizarea unui sistem de preluare în sistem centralizat a apelor menajere și conducerea acestora, prin intermediul a 4 stații de pompare apă uzată, la o rețea de canalizare existentă de la intrarea în orașul Ocna Mureș și de aici la stația de epurare existentă.

Amplasamentul investiției este situat în intravilanul și extravilanul UAT Ocna Mureș, județul Alba, pe teren aflat în domeniul public al orașului Ocna Mureș și asupra căruia orașul Ocna Mureș are drept de folosință.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru realizarea investitiei, se vor folosi drumurile și căile de acces existente, nefiind necesară execuția de căi de acces provizorii, având în vedere faptul că toate lucrările sunt realizate pe străzile și drumurile localităților Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, precum și drumul de acces de la Ocna Mureș DC3.

În localitățile studiate există rețele edilitare îngropate pe amplasament, respectiv rețele de apă potabilă. Localitățile studiate au executate rețele de alimentare cu apă în sistem centralizat.

Scopul investiției este de a realiza un sistem de preluare în sistem centralizat a apelor menajere și conducerea acestora, prin intermediul a 4 stații de pompare apă uzată, la o rețea de canalizare existentă de la intrarea în orasul Ocna Mureș și de aici la stația de epurare existentă.

Prin investiția propusă, se are în vedere îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din localitățile CISTEIU DE MUREȘ și MICOȘLACA, orașul OCNA MUREȘ, în concordanta cu Programul de dezvoltare a infrastructurii în spațiul rural.

Investiția este finanțată prin programul „Anghel Saligny”, fonduri nerambursabile, astfel încât aceasta reprezintă o oportunitate pentru administrația locală a orașului Ocna Mureș pentru a investi în extinderea rețelei de canalizare a UAT Ocna Mureș.

Proiectele de perspectivă ale orașului OCNA MUREȘ prevăd, în principal, reabilitarea și modernizarea infrastructurii (apă, canalizare, drumuri), sprijinirea activităților economice, comerciale și turistice, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare a locuitorilor, îmbunătățirea calității mediului și diminuarea surselor de poluare, Consiliul Local având ca obiectiv asigurarea unui nivel ridicat de urbanism al întregului oraș.

Obiectul acestei investiții îl constituie îmbunătățirea infrastructurii în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, prin realizarea unui sistem centralizat de preluare a apelor uzate menajere și conducerea lor, prin intermediul a 4 stații de pompare, la o rețea existentă de canalizare din orașul Ocna Mureș și de aici la stația de epurare existentă.

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice:

• Dezvoltarea și modernizarea Orașului Ocna Mureș, în conformitate cu obiectivul general al Programului de dezvoltare a infrastructurii în spațiul rural;
• Creșterea investițiilor locale și dezvoltarea turismului ca alternativă de creare de venituri pentru populație, cu efect direct asupra ameliorării situației sociale și economice a locuitorilor din zona studiată.

Grupul țintă este format din populația localităților Cisteiu de Mureș și Micoșlaca (910 persoane, respectiv 510 gospodării), agenții economici și instituțiile publice locale de pe aria acesteia, precum și din beneficiarii indirecți, respectiv vizitatorii/turiștii care frecventează această zonă și viitorii rezidenți ai zonei.

Obiectivul proiectului este de realizare a unor investiții durabile, care vor fi integrate in infrastructura existentă, fiind corelate cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislatiei în vigoare, având la bază un tarif suportabil pentru consumatorii finali (populație). Obiectivul principal este de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor de aici, prin asigurarea infrastructurii necesare pentru oferirea unor condiții de trai decente.

Aceasta va conduce la: ►imbunatatirea conditiilor de viata pentru populatia din zona, atat ca urmare a cresterii competitivitatii economiei locale, cat si prin asigurarea accesului la servicii de utilitate publica;

►stoparea poluarii apelor freatice din zona;
►oprirea migrarii populatiei tinere spre orase, prin imbunatatirea conditiilor generale de trai.
In concluzie, proiectul raspunde cerintelor de crestere economica si se aliniaza cerintelor de dezvoltare durabila, imbunatatind infrastructura locala/regionala, prin consolidarea unui cadru favorabil atragerii investitiilor locale si/sau straine si prin crearea unor locuri de munca (in prima faza temporare iar, in perspectiva, definitive). Investitia realizata creeaza beneficii sociale pentru intreagul oras si, in principal, pentru locuitorii localitatilor Cisteiu de Mures si Micoslaca:
►realizarea unei infrastructuri edilitare moderne, ca bază a dezvoltării economice;
►imbunatatirea parametrilor de mediu, prin scaderea infiltrarilor de apa poluata in panza freatica;
► atragerea unor investiții profitabile pentru comunitatea locala;
►prevederea unor oportunități diversificate de creare de locuri de muncă și locuințe, prin asigurarea infrastructurii serviciilor sociale și a infrastructurii tehnice;
►imbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor din comuna, reducerea numarului imbolnavirilor.

Valoarea proiectului este 8.629.205,07 lei + TVA, iar perioada de implementare este de 24 luni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Sebeșul a început să ”îmbrace” straiele Crăciunului: Parcul Tineretului a fost decorat cu sute de luminițe în așteptarea sărbătorilor de iarnă

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO| Sebeșul a început să ”îmbrace” straiele Crăciunului: Parcul Tineretului a fost decorat cu sute de luminițe în așteptarea sărbătorilor de iarnă

Municipiul Sebeș începe pregătirile acerbe pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Zonele centrale ale orașului vor fi împodobite cu instalații luminoase și decorațiuni de Crăciun.

Anul acesta nu va exista însă patinoar în Sebeș, deoarece administrația orașului dorește să reducă, pe cât posibil, costurile facturilor la energie.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Este un an care presupune un efort financiar, însă eu cred că trebuie să rămână bucuria și trebuie să ne rămână tradițiile. Indiferent cine suntem, avem obligația să ne respectăm tradițiile noastre, să ne respectăm drapelul, limba și valorile poporului român și să știți că eu o voi face în continuare.

Avem obligația ca și pentru cei tineri să ducem lucrurile mai departe și tocmai de aceea nu vreau să dispară spiritul Crăciunului. N-am făcut-o nici când a fost pandemie. Va fi greu financiar dar Sebeșul, pentru că are oameni harnici și pentru că avem peste 1.200 de firme care funcționează, spun că avem obligația să păstrăm tradițiile și obiceiurile noastre.

Vreau să le fac surprize celor mici și celor mari pentru că eu cred că așa trebuie să fie și asta trebuie să ne rămână, chiar dacă la unii nu le place”, a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea