Accesul interzis cu animalele de companie în magazine, subiect de discuție pe rețelele de socializare. Întâmplare cu final fericit la Dedeman, în Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Postarea de pe facebook a unei tinere din Alba Iulia a atins încă o coardă sensibilă pentru iubitorii de animale din municipiu. Deși ne dorim să ajungem la rang de oraș european, mai avem drum lung până acolo.

”Vreau să cumpăr! Și totuși nu am dreptul să intru în Dedeman cu animale de companie… Încă ne conformăm ca niște cetățeni buni ce suntem”,  este mesajul acesteia, însoțit de o fotografie pe rețeaua de socializare.

ELIT

În Alba, nu poți intra cu câinele în aproape niciun magazin/mall sau bar/pub. Peste hotare, animăluțul de companie are prioritate mai peste tot, chiar și în restaurante.

“De multe ori ies din casă cu câinele și m-ar ajuta dacă o dată cu plimbarea lui pot să-mi fac și cumpărăturile. Mai ales că timpul în zilele noastre e tot mai prețios”, mai spune tânăra.

Dacă în România, în general nu ai voie cu  animalul de companie în spațiile comerciale și greu găsești locuri unde au voie și câinii, în Spania, Franța, Germania, Italia, dar și alte țări din UE, patrupedele pot fi văzute în aproape toate magazinele.

La noi în țară mentalitatea este mai ciudată și mai avem mult până gândim un pic ”mai matur”. La noi câinele încă este ținut de mulți în lanț și doar să apere casa, nimic mai mult și nici drepturi nu prea au.

Mai mulți cetățeni au rezonat cu postarea tinerei. Oamenii consideră că animalele sunt membri ai familiei și că interzicerea accesului în magazine este o măsură absurdă.

„Pentru noi, câinele nu înseamnă un „patruped” sau un animal de companie. EL ESTE UN MEMBRU AL FAMILIEI NOASTRE cu care ne-am construit o legatură puternică. Alături de mulți alți oameni, considerăm absurde și nejustificate prevederile prin care ni se interzice accesul complet cu animale de companie în magazine. Această prevedere este discriminatorie”, este unul dintre mesaje.

„Blănosul nu este un patruped, este un membru al familiei noastre!”, a comentat un iubitor de animale.

La aproximativ două zile de la postare, tânăra a rămas însă surprinsă. A primit un mesaj, prin care conducerea Dedeman își cere scuze și anunță că de fapt este permis accesul cu animalul de companie, însă doar dacă acesta este ținut în lesă sau în brațe.

”Bună ziua. Vă scriu în numele companiei Dedeman, referitor la postarea dumneavoastră de ieri.
Pe această cale dorim să vă informăm că în magazinele Dedeman este permis accesul cu animale de companie, atâta vreme cât acestea sunt în lesă sau sunt ținute în brațe. Regretăm dacă colegii noștri nu v-au informat cu privire la acest aspect și nu v-au permis accesul și ne cerem scuze pentru neplăcerile create. Vă asteptăm în continuare cu drag la Dedeman, însotiță de animalul dumneavoastră de companie. De asemenea, dacă pe viitor vă veți mai confrunta cu situații neplăcute, vă rugăm să ne transmiteți detaliile la Serviciul Suport Clienți, la numărul de telefon 0234 525 525 sau pe email, la adresa suportclienti@dedeman.ro”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

16 Comentarii

Eu 28 noiembrie 2017 at 20:12

Ptr.o maturizare completa n-ar fi rau sa mancam cu el din farfurie.Adica sa-l urcam pe masă.

Cristi 28 noiembrie 2017 at 20:38

Sunt in Munchen de 9 ani , dar nu am vazut nici o persoana sa intre cu animale in magazine aici, numai la noi oamenii sunt mai cu coarne, iubesc ursii mai nult decat oamenii, daca doamna vrea cu cainele in magazin nu-i nici o problema daca vrea sa pupe cainele sub coada in fata tuturor, nu numai acasa.

Marius 28 noiembrie 2017 at 21:03

din nou avem pretentii de tari civilizate si noi suntem inca in lumea a treia si in acest domeniu …atata timp cat majoritatea detinatorilor de animale de companie nu inteleg ca trebuie sa adune excrementele membrilor unei familii din locuri publice, sarmanele animale o sa fie pedepsite in continuare, fiind greu de crezut ca oamenii lasa nesimtirea la intrare.

dolfi 28 noiembrie 2017 at 21:19

ar trebui ca statul sa subventioneze prezervativele pentru toti iubitorii de animale de companie indiferent ca acele animale au pene blana sau solzi…

Adunati ba’ gunoaielor k.k.t.u dupa animalele care va scot dis de dimineata in frig sa zgribuliti langa ele. Sau mutati-va draq in padure!

Bagatorul de seama 28 noiembrie 2017 at 21:42

In care tara umbla doamna de a cazut asa ceva?
Albania sau Bulgaria probabil….

Stefan 28 noiembrie 2017 at 22:19

Muta-te in p.m intr-una din tarile enumerate si lasa exemplele astea de 2 lei. Ps. Puteti pleca amandoi ca bag de seama ca si javra e la fel de mofturoasa!

John 28 noiembrie 2017 at 22:54

Prima data invatati sa va adunati excrementele”membrilor familiei” de pe strada dupa aceea sa aveti pretentii sa intrati peste tot cu ei

Dave 28 noiembrie 2017 at 22:57

Astia nu aduna rahatu din strada ce dracu sa caute cu caini in restaurante?

Eu 28 noiembrie 2017 at 22:59

In tarile din vest am vazut la intrarea in magazine,asemeni suportului pt.biciclete si un loc special creat sa-ti poti lega cainele ,afara desigur sa poti intra fara el in magazin.De ce sunt facute acele dispozitive?Pt.ca n-ai voie cu cainele inauntru.In plus,sunt pictograme care interzic clar accesul cu animale.Dar asa mult ne place sa ironizam,vai vai.Personal cred ca acea persoana nu e ROMÂNCĂ,de asta si ironizeaza.Nu tinem pe nimeni cu forta.

Eu 29 noiembrie 2017 at 5:03

Dar e ok cand mergeti de ex la kaufland si va puneti copii aia super rasfatati in carucioarele pt alimente? E ok cand faceti voi sau plozii vostrii,pisulet la colt de bloc,in parc sau pe margine de drum? E ok cand mancati seminte sau orice se poate si resturile le aruncati pe jos fara jena? Nu apar animalele mai mult ca pe oameni,dar cam des vad cum oamenii trec strazile aiurea ca si zombii si cainii pe la trecerile de pietoni.

Tara lui Papura Voda 29 noiembrie 2017 at 15:46

Subscriu!

Teo 29 noiembrie 2017 at 6:45

Rețele sociale*

ilie dela scularie 29 noiembrie 2017 at 10:01

Indiferent cat de mult va putzulitzi voi javra din dotare, in tarile civilizate NU este permisa intrarea in magazine si mai ales in RESTAURANTE cu javre pentru ca prezinta risc pentru sanatatea publica sau pentru ordinea si siguranta celorlalti cumparatori. Pentru ca un animal e imprevizibil si e ANIMAL indiferent cat de bolnavi sunt unii sa-i numeasca membrii ai familiei.
Astfel de oameni sunt bolnavi, la fel de bolnavi ca si aia care zic ca exista mai mult de 2 genuri + anomaliile recunoscute de medicina (hermafroditi/trans). Nu exista!

Afectiunea fata de animal ti-o areti in particular, la fel si aia fata de partener – nu faci schimb de fluide bucale in public – pt ca provoci scarba.

Cutu 30 noiembrie 2017 at 21:33

Nea Ilie mai iesi si tu pe afara ,adica din tara si nu minti poporul,dincolo poti intra cu aproape peste tot,mall,fastfood,etc. si din pacate patrupezi sunt cu mult mai curati decat compatrioti nostri.Nu e cainele lui Ilie legat forever ever dupa sura si cu o ratie de 2 felii de pita pe zi.

!? 29 noiembrie 2017 at 11:36

Oare sigla de la Dedeman este asemănătoare cu un cățeluș?
Daca se vorbește de noi înseamnă Publicitate …
Ne comportam mai bine cu animalele, decât cu semenii nostrii. Daca pana acum câinii făceau pi.pi pe langa Dedeman acum m-am linistit vor face chiar in interiorul centrului comercial Dedeman.
Daca animalutul este membru de familie ii aștept pe capul de familie vorbitor de cuvinte sa contribuie la întreținere sau la alte taxe care implica declararea si asumarea „membrilor”

Tara lui Papura Voda 29 noiembrie 2017 at 15:51

“Nivelul de civilizație al unei națiuni este dat de atitudinea față de animale!”

Cu asta am spus totul !

Comentariile sunt oprite