Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Accesul interzis cu animalele de companie în magazine, subiect de discuție pe rețelele de socializare. Întâmplare cu final fericit la Dedeman, în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Postarea de pe facebook a unei tinere din Alba Iulia a atins încă o coardă sensibilă pentru iubitorii de animale din municipiu. Deși ne dorim să ajungem la rang de oraș european, mai avem drum lung până acolo.

”Vreau să cumpăr! Și totuși nu am dreptul să intru în Dedeman cu animale de companie… Încă ne conformăm ca niște cetățeni buni ce suntem”,  este mesajul acesteia, însoțit de o fotografie pe rețeaua de socializare.

În Alba, nu poți intra cu câinele în aproape niciun magazin/mall sau bar/pub. Peste hotare, animăluțul de companie are prioritate mai peste tot, chiar și în restaurante.

“De multe ori ies din casă cu câinele și m-ar ajuta dacă o dată cu plimbarea lui pot să-mi fac și cumpărăturile. Mai ales că timpul în zilele noastre e tot mai prețios”, mai spune tânăra.

Dacă în România, în general nu ai voie cu  animalul de companie în spațiile comerciale și greu găsești locuri unde au voie și câinii, în Spania, Franța, Germania, Italia, dar și alte țări din UE, patrupedele pot fi văzute în aproape toate magazinele.

La noi în țară mentalitatea este mai ciudată și mai avem mult până gândim un pic ”mai matur”. La noi câinele încă este ținut de mulți în lanț și doar să apere casa, nimic mai mult și nici drepturi nu prea au.

Mai mulți cetățeni au rezonat cu postarea tinerei. Oamenii consideră că animalele sunt membri ai familiei și că interzicerea accesului în magazine este o măsură absurdă.

„Pentru noi, câinele nu înseamnă un „patruped” sau un animal de companie. EL ESTE UN MEMBRU AL FAMILIEI NOASTRE cu care ne-am construit o legatură puternică. Alături de mulți alți oameni, considerăm absurde și nejustificate prevederile prin care ni se interzice accesul complet cu animale de companie în magazine. Această prevedere este discriminatorie”, este unul dintre mesaje.

„Blănosul nu este un patruped, este un membru al familiei noastre!”, a comentat un iubitor de animale.

La aproximativ două zile de la postare, tânăra a rămas însă surprinsă. A primit un mesaj, prin care conducerea Dedeman își cere scuze și anunță că de fapt este permis accesul cu animalul de companie, însă doar dacă acesta este ținut în lesă sau în brațe.

”Bună ziua. Vă scriu în numele companiei Dedeman, referitor la postarea dumneavoastră de ieri.
Pe această cale dorim să vă informăm că în magazinele Dedeman este permis accesul cu animale de companie, atâta vreme cât acestea sunt în lesă sau sunt ținute în brațe. Regretăm dacă colegii noștri nu v-au informat cu privire la acest aspect și nu v-au permis accesul și ne cerem scuze pentru neplăcerile create. Vă asteptăm în continuare cu drag la Dedeman, însotiță de animalul dumneavoastră de companie. De asemenea, dacă pe viitor vă veți mai confrunta cu situații neplăcute, vă rugăm să ne transmiteți detaliile la Serviciul Suport Clienți, la numărul de telefon 0234 525 525 sau pe email, la adresa [email protected]”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea