Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Societate

Acces nelimitat la medicul de familie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat recent că bolnavii cronici vor avea acces nelimitat la medicul de familie. Totodată, oficialul a mai anunţat şi creşterea valorii unui punct „per capita” a medicilor de familie de la 3 la 3,5 lei. „Vrem să întărim medicina de prima linie, medicină de familie şi împreună cu Casa Naţională de Asigurări, care s-a dovedit de data aceasta un partener foarte bun, am îmbunătăţit finanţarea acestui segment. Anul acesta s-au alocat cu 15% mai mulţi bani faţă de anul precedent şi asta se va reflecta în creşterea valorii punctului pentru persoanele asigurate de la 3 la 3,5 lei”, a declarat ministrul. Ritli a menţionat că accesibilitatea la medicul de familie este o preocupare importantă a ministerului în condiţiile în care mulţi bolnavi, în special cei cronici, sunt nevoiţi să se înscrie pe liste de aşteptare, drepturile lor nefiind respectate. „Am ridicat această restricţie astfel încât bolnavii cronici pot merge fără programare şi peste acel număr de 20 de consultaţii pe zi. Ei beneficiază şi de asistenţă şi de bilete de trimitere şi mai ales, de reţetă. Şi nu intră în calcul pentru limitarea asistenţei medicale”, a precizat Ritli. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Cu ce ne mai lăudăm în anul 2024 la Alba Iulia: Staţie de autobuz ca în Evul Mediu, în Orizont – ”Doi bolțari sunt… mai trebuie o scândură…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ce ne mai lăudăm în anul 2024 la Alba Iulia: Staţie de autobuz ca în Evul Mediu, în Orizont – ”Doi bolțari sunt… mai trebuie o scândură…” O fotografie cu felul în care arată o staţie de autobuz din municipiul Alba Iulia, în cartierul Orizont, a atras atenția internauților, care, mai în glumă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea