Rămâi conectat

Economie

Absorbţia fondurilor europene, un dezastru în România: Doar 0,8% din suma alocată fondurilor structurale accesați de la UE în S1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a luat de la UE fonduri structurale de 2,8 miliarde de euro, reprezentând doar 12,5% din suma alocată de 22,5 miliarde de euro, de la debutul exerciţiului financiar 2014 – 2020, în urmă cu patru ani şi jumătat.

Este un grad de absorbţie sub cel înregistrat în primii patru ani şi jumătate ai exerciţiului financiar 2007 – 2014 – 13,2% absorbţie.

„Motivul primordial pentru care absorbţia fondurilor este atât de redusă este birocraţia excesivă. Guvernul a fost preocupat de alte chestiuni, cum ar fi numiri, şi nu de simplificarea acestor proceduri. Al doilea motiv este lipsa de informare a beneficiarilor. Chiar dacă toată lumea a auzit de aceste fonduri, aceştia nu cunosc condiţiile, nu ştiu unde să se adreseze. Un al treilea motiv este lipsa cofinanţării.

Ca soluţii, pentru primul motiv ar fi modificarea HG 41/2016 pentru simplificarea procesului birocratic, pentru al doilea motiv soluţia este promovarea acestor fonduri, iar pentru al treilea motiv soluţia este disponibilizarea banilor”, a declarat pentru ZF Petru Luhan, consultant pe fonduri europene.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea