Rămâi conectat

Ştirea zilei

Absolventă din Alba Iulia cu 10 la Bacalaureat: Nu m-am așteptat. Merg la o universitate la care, în mod ironic, nu contează media la BAC

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriela Monica Tîrziu, absolventă a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, susține că nu s-a așteptat să ia media zece la examenul de Bacalaureat, deoarece și-a împărțit eforturile între acest examen și admitere și, în mod ironic, la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca nu contează media la BAC.

Gabriela Monica Tîrziu este unul dintre cei cinci absolvenţi din judeţul Alba care a luat media zece la examenul de Bacalaureat, deși acest examen nu avea o miză mare pentru ea.

”Pot spune ca nu am făcut nimic special la capitolul învățat. Am încercat să fiu cât mai atentă si productivă la școală, mi-am făcut niște schițe și am recapitulat. Cea mai intensă perioadă a fost luna dinainte de examen. Mai departe aș vrea să urmez Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Pictura, unde în mod ironic nu contează media de la bac, si din punctul acesta de vedere pot spune ca nu m-am așteptat la note atât de mari, dat fiind ca mi-am împărțit eforturile între bac și admitere”, a declarat Gabriela Târziu.

Pictura este, pentru ea, ”un aspect foarte important al vieții”, iar în viitor consideră că va fi mai degrabă o ”pasiune” decât ”o viitoare slujbă”.

Gabriela a reușit să ia media zece în condițiile în care nu a luat deloc ore particulare, iar cei apropiați sunt ”șocați”. La fel și ea.

”Cei apropiați au fost șocați, ca mine de altfel, deoarece nu prea știu să mă autoevaluez și nu mă așteptam la note atât de mari. Am fost mulțumită de efortul depus și conștientă că am făcut ce am putut, în contextul în care admiterea reprezintă un aspect mai important pentru mine în momentul de fața.

Absolventă a Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, specializarea filologie, Gabriela a ales sociologia la proba la alegere a profilului și specializării. Ea vrea să rămână în România.

”Vreau să rămân în țara pentru că simt că e decizia potrivită pentru momentul acesta din viața mea, nu cred ca sunt neapărat pregătită pentru străinătate, deși sună foarte tentant și pentru multă vreme mi-am dorit foarte mult sa plec din țara. Decizia de a rămâne am luat-o după ce am auzit păreri bune despre facultate și pot spune ca m-a ajutat foarte mult profesorul meu de desen, dar și familia care m-a încurajat mereu sa fac ceea ce îmi place. Sistemul de învățământ românesc ar putea fi îmbunătățit, din punctul meu de vedere. Există loc de mai bine”, a spus absolventa.

Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul județului, înainte de contestații, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%.

Potrivit sursei citate, la examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenți 2.520, iar promovați 2.010. În Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea