Absolvent cu 10 la Bacalaureat, din Sebeș, admis la Facultatea de Calculatoare: Informatica m-a pasionat de mic; Am speranțe că și în țară pot performa
Paul Filip, absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, care a obținut media zece la examenul de Bacalaureat 2017, va studia Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, unde este deja admis în urma simulării examenului de admitere la care a obținut punctaj maxim. Informatica l-a pasionat de mic și are speranțe că și în România poarte performa în acest domeniu.
Paul Filip este unul dintre cei cinci absolvenți din județul Alba care a luat media zece la examenul de Bacalaureat.
”Aș începe prin a mărturisi că nu mă așteptam chiar la această performanță. Știam că notele la matematică și informatică vor fi extrem de bune, speram că ceea ce am scris la română va fi bine, însă corectarea la limba română poate fi uneori subiectivă, dar se pare că am reușit. Cred că această performanță este rodul unui studiu susținut de-a lungul tuturor celor patru ani de liceu. Acest lucru a fost posibil doar prin ambiție, perseverență, seriozitate și studiu continuu. Pot să spun că matematica a fost întotdeauna punctul meu forte, o combinație perfectă între moștenirea de familie – mama mea fiind profesoară de matematică – și îndrumarea profesorilor deosebiți pe care i-am avut la clasă, cărora le mulțumesc deosebit și pe această cale: domnul profesor Petru Todor și doamna profesoară Liliana Lorintz”, a spus Paul, întrebat despre secretul succesului său.
Absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, Paul a terminat specializarea matematică-informatică, iar la proba la alegere a profilului și specializării a ales, așa cum era de așteptat, informatica.
”Informatica m-a fascinat încă de mic. Îmi dau seama cât de vast este acest domeniu și mă bucur că am reușit să deslușesc câteva din tainele ei prin intermediul unor oameni minunați: domnul profesor Marius Muntean și doamnele profesoare Daniela Drăguș și Monica Lebădă. Limba română nu este domeniul meu predilect, dar indiferent ce ai face în viață, comunicarea are un rol deosebit de important și aceasta nu se poate realiza fără a stăpâni foarte bine limba și a avea cunoștințe din literatura națională. Mulțumesc, de asemenea, doamnelor profesoare Adelina Damian-Fekete și Georgeta But”, a spus absolventul.
El este admis la Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca în urma simulării examenului de admitere la care a obținut punctaj maxim.
”Informatica m-a pasionat de mic și de atunci am știut că acesta va fi domeniul în care îmi doresc să profesez. De câțiva ani, evoluția acestui domeniu în țara noastră se află pe un teren ascendent și am speranțe că și aici pot performa. În același timp, nu exclud eventuale specializări/stagii de perfecționare în străinătate, deși poate e prea devreme să vorbesc despre aceste lucruri”, a mai spus Paul.
După aflarea rezultatelor, el spune că se simte ”norocos” deoarece a avut ”sprijinul necondiționat” al celor din jurul său.
”Din punct de vedere material, consider ca pregătirea pentru acest examen a implicat cheltuieli minime. În opinia mea, sistemul educațional românesc încă mai oferă profesori valoroși și eu am avut parte de câțiva dintre aceștia”, a declarat Paul.
Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul județului, înainte de contestații, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%.
Potrivit sursei citate, la examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenți 2.520, iar promovați 2.010. În Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979 Emilian Achim din Almașu Mare a pus de curând în cununa experienței sale de viață cea de-a 84-a poveste. Moțul harnic este deţinătorul primului muzeu privat din România, ale […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport5 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată