Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Absolvent cu 10 la Bacalaureat, din Sebeș, admis la Facultatea de Calculatoare: Informatica m-a pasionat de mic; Am speranțe că și în țară pot performa

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paul Filip, absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, care a obținut media zece la examenul de Bacalaureat 2017, va studia Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, unde este deja admis în urma simulării examenului de admitere la care a obținut punctaj maxim. Informatica l-a pasionat de mic și are speranțe că și în România poarte performa în acest domeniu.

Paul Filip este unul dintre cei cinci absolvenți din județul Alba care a luat media zece la examenul de Bacalaureat.

”Aș începe prin a mărturisi că nu mă așteptam chiar la această performanță. Știam că notele la matematică și informatică vor fi extrem de bune, speram că ceea ce am scris la română va fi bine, însă corectarea la limba română poate fi uneori subiectivă, dar se pare că am reușit. Cred că această performanță este rodul unui studiu susținut de-a lungul tuturor celor patru ani de liceu. Acest lucru a fost posibil doar prin ambiție, perseverență, seriozitate și studiu continuu. Pot să spun că matematica a fost întotdeauna punctul meu forte, o combinație perfectă între moștenirea de familie – mama mea fiind profesoară de matematică – și îndrumarea profesorilor deosebiți pe care i-am avut la clasă, cărora le mulțumesc deosebit și pe această cale: domnul profesor Petru Todor și doamna profesoară Liliana Lorintz”, a spus Paul, întrebat despre secretul succesului său.

Absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, Paul a terminat specializarea matematică-informatică, iar la proba la alegere a profilului și specializării a ales, așa cum era de așteptat, informatica.

”Informatica m-a fascinat încă de mic. Îmi dau seama cât de vast este acest domeniu și mă bucur că am reușit să deslușesc câteva din tainele ei prin intermediul unor oameni minunați: domnul profesor Marius Muntean și doamnele profesoare Daniela Drăguș și Monica Lebădă. Limba română nu este domeniul meu predilect, dar indiferent ce ai face în viață, comunicarea are un rol deosebit de important și aceasta nu se poate realiza fără a stăpâni foarte bine limba și a avea cunoștințe din literatura națională. Mulțumesc, de asemenea, doamnelor profesoare Adelina Damian-Fekete și Georgeta But”, a spus absolventul.

El este admis la Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca în urma simulării examenului de admitere la care a obținut punctaj maxim.

”Informatica m-a pasionat de mic și de atunci am știut că acesta va fi domeniul  în care îmi doresc să profesez. De câțiva ani, evoluția acestui domeniu în țara noastră se află pe un teren ascendent și am speranțe că și aici pot performa. În același timp, nu exclud eventuale specializări/stagii de perfecționare în străinătate, deși poate e prea devreme să vorbesc despre aceste lucruri”, a mai spus Paul.

După aflarea rezultatelor, el spune că se simte ”norocos” deoarece a avut ”sprijinul necondiționat” al celor din jurul său.

”Din punct de vedere material, consider ca pregătirea pentru acest examen a implicat cheltuieli minime. În opinia mea, sistemul educațional românesc încă mai oferă profesori valoroși și eu am avut parte de câțiva dintre aceștia”, a declarat Paul.

Citește și Absolventă de 10 la BAC, din Alba Iulia: Aș vrea să cunosc multe alte țări, dar patria mea rămâne România. Țara noastră, ”un pământ bogat”

Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul județului, înainte de contestații, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%.

Potrivit sursei citate, la examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenți 2.520, iar promovați 2.010. În Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea