Rămâi conectat

Ştirea zilei

Absolventă de 10 la BAC, din Alba Iulia: Aș vrea să cunosc multe alte țări, dar patria mea rămâne România. Țara noastră, ”un pământ bogat”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Zah, absolventă a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care a obținut media zece la examenul de Bacalaureat 2017, susține că vrea să studieze și să rămână în țară, deoarece avem ”un pământ bogat” ce trebuie descoperit de noi, românii, iar în străinătate vrea să meargă doar în vizită.

Ioana Zah este unul dintre cei cinci absolvenți din județul Alba care a luat media zece la examenul de Bacalaureat.

”Nu cred că munca, factorul indispensabil al performantei, este vreun secret. În anii de liceu am învățat cu scopul de a ști și de a lua note bune, iar astfel am pus baze solide, necesare acestor rezultate. Le mulțumesc din tot sufletul profesorilor de la clasă pentru acest aspect! E drept că în ultimele trei săptămâni am învățat temeinic doar pentru Bacalaureat, în special la limba romana și biologie, unde e mai mult de memorat”, a spus Ioan Zah, întrebată care a fost secretul succesului său.

Ea a terminat Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, specializarea matematică-informatică, iar mai departe are un singur țel – Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca

”Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca este prima mea opțiune și sper să nu mai fie nevoie de alta. Din toamnă, de când m-am decis, am descoperit cât sunt de pasionată, atât de artă, cât si de muncă și că nu as dori să profesez în niciun alt domeniu. O pasiune născuta cam târziu, dar pe viață”, spune absolventa.

Întrebată unde vrea să muncească în viitor, în țară sau străinătate, Ioana a răspuns: ”Aș vrea sa cunosc viața altor țări, cât mai multe, însă doar temporar. Patria mea rămâne Romania. Consider că avem o mulțime de aspecte ce așteaptă sa fie dezvoltate, în acest sens țara noastră fiind <<un pământ bogat>> ce trebuie descoperit . De noi, românii”, a mai spus eleva.

Ioana Zah nu a avut nevoie de ore suplimentare pentru pregătirea examenului de Bacalaureat, ”informația de la clasă fiind consistentă”.

”Sunt fascinată, dacă se poate spune așa, de ceea ce urmează sa studiez: Arhitectura. Mă pasionează mișcarea, natura în puterea ei, desenul și pictura”, a răspuns Ioana, întrebată de pasiunile sale.

La proba la alegere a profilului și specializării, ea a susținut examenul la biologie vegetală și animală.

Citește și Absolvent cu 10 la Bacalaureat, din Sebeș, admis la Facultatea de Calculatoare: Informatica m-a pasionat de mic; Am speranțe că și în țară pot performa

Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul județului, înainte de contestații, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%.

Potrivit sursei citate, la examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenți 2.520, iar promovați 2.010. În Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea