Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

A XVI-a acţiune internaţională RAILPOL, organizată simultan în Europa. Au participat peste 400 de poliţişti români de la transporturi

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţia Română a participat la cea de-a XVI-a acţiune internaţională a Reţelei europene a forţelor de poliţie transporturi (RAILPOL), denumită „RAIL ACTION DAY – 24 BLUE”, organizată simultan în Europa, pentru siguranţa transporturilor feroviare.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, la acţiune au participat peste 400 de poliţişti de la transporturi, pe parcursul a 24 de ore, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – Inspectoratul General al Poliţiei Române, fiind efectuate controale în 270 de staţii CF şi în 346 de trenuri de persoane şi 54 trenuri de marfă, fiind legitimate peste 900 de persoane.

În cadrul acţiunii au fost verificate 107 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 500 de kilograme de deşeuri metalice achiziţionate ilegal.

Totodată, au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 15 persoane, dintre care 4 pentru agresiuni, violenţe sau comportament antisocial, 3 pentru distrugeri şi 8 pentru alte genuri de infracţiuni.

,,În zilele de 22 şi 23 noiembrie, statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare”, se arată în comunicat.

RAILPOL este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.

Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

Sursa: defenseromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea