Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

A vândut ochelari de soare „originali”, de la Dragonul Roșu, la Barajul Oașa: Vânzătorul, trimis în instanță de Judecătoria Sebeș

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A vândut ochelari de soare „originali”, de la Dragonul Roșu, la Barajul Oașa: Vânzătorul, trimis în instanță de Judecătoria Sebeș

Un vânzător care își desfășura activitatea în zona Barajului Oașa a fost trimis în instanță, de către Judecătoria Sebeș, după ce a vândut ochelari de soare achiziționați de la Dragonul Roșu, cu însemne ale unor mărci cunoscute.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de 27 iulie 2020, în calitate de membru al unei Întreprinderi Familiale, inculpatul a oferit spre vânzare la punctul de lucru ambulant situat la km. DN67C, în zona Barajului Oașa, mai multe produse contrafăcute care purtau însemnele unor mărci consacrate, respectiv un număr de 38 de perechi ochelari de soare de diferite mărci cunoscute, iar din corespondența purtată cu reprezentanții acestor mărci a rezultat faptul că aceste produse sunt contrafăcute și că prejudiciul cauzat prin această faptă este în cuantum total de 3495 euro prejudiciu material și 6990 euro prejudiciu moral, sume cu care mandatarul mărcilor s-a constituit parte civilă în prezenta cauză.

La momentul controlului, inculpatul nu a putut prezenta polițiștilor documentele de proveniență și a precizat că ochelarii de soare identificați au fost achiziționați din Complexul Dragonul Roșu București.

În cauză, audiat atât în calitate de suspect, cât și de inculpat, a declarat faptul că deține calitatea de administrator în proporție de 5% și de vânzător în cadrul Întreprinderii Familiale, ocupându-se doar de vânzarea mărfii, nu și de aprovizionare.

Cu privire la ochelari, acesta a declarat faptul că erau comercializați la prețul de 45 de lei, necunoscând de unde au fost achiziționați. Deține factură fiscală pentru aceștia, însă în cuprinsul facturii este menționat doar „ochelari” fără a fi specificată marca.

Cu toate acestea, inculpatul nu a depus la dosar înscrisuri care să ateste proveniența bunurilor oferite spre vânzare și nici nu a produs probe din care să rezulte că s-a aflat în eroare cu privire la caracterul contrafăcut al produselor oferite spre vânzare.

Din împrejurările concrete de săvârșire a faptei, calitatea deținută în cadrul întreprinderii familiale, lipsa documentelor de proveniență, lipsa certificatelor de autenticitate și prețul derizoriu de comercializare, inculpatul trebuia să aibă reprezentarea caracterului contrafăcut al acestora.

„În baza art. 346 alin. 1 din Codul de procedură penală constată competenţa Judecătoriei Sebeș în soluţionarea cauzei, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, privind pe inculpat, reprezentant al Întreprinderii Familiale, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prev. de art. 102, alin. (1) lit. b) din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.pen. (38 acte materiale).

Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sebeș.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea